Belföld

Holnap szabadul Eva Rezesová, felkészítik a távozásra

A szlovák nő 2012-ben terepjárójával négy embert ölt meg az M3-as autópályán.

A négy ember halála miatt hat éve rácsok mögött élő szlovák milliomos nő holnapi szabadulását egy hosszabb procedúra előzi meg, amelyen minden rabnak át kell esnie, mielőtt maga mögött hagyja a börtön kapuját — írta meg a Blikk.

Az elítéltnek össze kell minden személyes tárgyát pakolnia a cellájában, majd átvonul egy úgynevezett szabadulószobába, ahol az utolsó börtönnapját tölti el. Itt teljesen egyedül van, maximum az őrökkel válthat néhány szót. Másnap reggel már csak annyi dolga van, hogy átveszi azokat a dolgait, amelyeket bevonulásakor le kellett adnia. Az átadás-átvételről jegyzőkönyv is készül, ezt aláírja, majd egy őr a kapuhoz kíséri.

Mint arról többször beszámoltunk, Rezesovát kilenc évre ítélték, de a jó magaviselete miatt a büntetése kétharmadának letöltése után most feltételesen szabadlábra helyezik A mostani döntésbe belejátszik az is, hogy a szlovák nő mintarabként töltötte börtönéveit, és mindvégig betartotta a szigorú szabályokat.

Rezesová 2012-ben az M3-as autópályán BMW terepjárójával rohant bele az előtte haladó Fiat Puntóba, amely teljesen kiégett, utasai közül hárman a helyszínen életüket vesztették, a negyedik áldozat a kórházban halt meg.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik