Belföld

Rács mögött karácsonyozik Bróker Marcsi

A Kun-Mediátor Kft. egykor külföldre szökött vezetője a vád szerint több mint 12 milliárd forint kárt okozott ügyfeleinek. Most eldőlt, hogy idén már biztosan nem kerül ki az előzetes letartóztatásból, mert jogerőre emelkedett a Szegedi Ítélőtábla július közepén hozott döntése, amelyben elutasította a vádlott és védője kérelmét, hogy enyhítsenek a kényszerintézkedésen – írja a Népszava a Vasárnapi Hírekre hivatkozva.

Az előzetes letartóztatás ügyében félévenként kell újabb döntést hozni, az új felülvizsgálat január közepén lesz esedékes.

Bróker Marcsi búvóhelye régóta a magyar offshore-ügyeskedők paradicsoma
Jelenleg körülbelül 100 magyar cég érintett közvetlen belize-i kapcsolattal, plusz a magyar milliárdosok, akik ott rejtegetik a vagyonukat.

Mint ismert, D. Sándorné (vagy ahogy a sajtóban emlegetik, Bróker Marcsi) a botrány 2015 tavaszi kirobbanása után külföldre szökött. A magyar hatóságok nemzetközi elfogató parancsot adtak ki a karcagi nő ellen, végül a közép-amerikai Belize-ből 2016 decemberében hozták haza. Itthon a nő ellen az ügyészség 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat – idézi fel a lap.

Nem tetszik a rendszer Bróker Marcsinak
60 ezer oldalt tesz ki a nyomozati anyag. A 12 milliárdos károkozással vádolt asszony mégsem elégedett a nyomozóhatóság munkájával.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Mészáros János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik