Belföld

Viharos péntek után érkezik a hidegfront

Pénteken a napos időszakok mellett több helyen is előfordulhatnak futó záporok, lokális zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső és viharos széllökés sem kizárt, majd a délután második felében északnyugat felől egy hidegfront hoz további viharokat. Sokfelé élénk lesz a délies szél, majd délután nyugaton, északnyugaton már északnyugatira fordul a szél, melyet erős, viharos lökések kísérhetnek. Hajnalban 16-21, délután 30-36 fokot mérhetünk. Péntek késő délutánig marad a frontmentes idő, írja az Időkép.

Szombaton hidegfront éri el térségünket, mely több helyen okoz majd esőt, záport, zivatart. Egyre többfelé élénk, erős északnyugati szél fog fújni, de keleten késő délutánig még délies lesz a légmozgás. Az ország nagy részén még 26-33 fokot mérhetünk, de az Alpokalján csak 21-24 fokra van kilátás.

Vasárnap is sokfelé készülhetünk esőre, záporokra, a keleti tájakon zivatarokra is. Az élénk északi-északnyugati szelet a Dunántúlon erős, olykor akár viharos lökések is kísérhetik. A Tiszántúlon még 26-28 fokot mérhetünk, máshol már jelentősen felfrissül a levegő, a Dunántúlon 20 fok alatt maradhatnak a maximumok.

(kiemelt kép: mti)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik