Belföld

Élettársát felpofozta, a csábítót megszurkálta

A rendőrök elől először elmenekült, de visszatért.

A Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat. A 26 éves, többszörös visszaeső férfi még 2016. október 25-én, hajnalban – italozás után – szerelemféltésből megszurkálta alkalmi ismerősét.

A vádlott és élettársa előző este egy XXII. kerületi vegyesboltban italoztak. Megismerkedtek a későbbi sértettel és barátjával. Nem sokkal később az italozás a sértett barátjának lakásán folytatódott.

A sértett szexuális közeledése miatt élettársát pofon ütötte és szóváltásba keveredett a sértettel, aki kihívta a rendőrséget. A vádlott elmenekült, mert egy korábbi jogerős börtönbüntetését  nem kezdte meg.

Amikor a rendőrök elmentek, visszatért, és egy csaknem 8 centi  pengehosszúságú késsel a sértettet arcán, gyomortájékán és felkarján megvágta, megszurkálta.

A főügyészség vádiratában az új büntetőeljárási kódex adta lehetőséget kihasználva alternatív büntetési indítványt tett. Ennek lényege, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen a 2 évtől 12 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett cselekményt beismeri, akkor büntetésként 4 év 6 hónap szabadságvesztés, és 4 év közügyektől eltiltás kiszabását kéri.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik