Belföld

Arra kérik az autósokat, hogy kerüljék az M0-ás déli szakaszát

Az M0-s autóút déli szektorán az eddigieknél is intenzívebb forgalom tapasztalható, még a csúcsidőszakokon kívül is, írja az Útinform.

Az autóút mindkét irányában telítettek a sávok, napközben közel 10 kisebb-nagyobb koccanásos, utoléréses baleset nehezítette és jelenleg is nehezíti a közlekedést.

Az M1-estől az M5-ös irányába a balesetek mellett a jóval nagyobb nemzetközi forgalom is lassítja az előrehaladást, az Útinform adatai szerint ezen a szakaszon jelenleg 30-35 perccel hosszabb a menetidő. De az M7-es felé tartó oldalon is már most 10-15 perccel hosszabb menetidővel számolhatnak az autósok.
Ráadásul a pénteki munkavégzés után várhatóan többen is a Balatonra utaznak, ezért 16 óra után még ennél is nagyobb torlódásra számíthatnak, az M7-es autópályán is már most lelassult a közlekedés a magyar tenger irányába.

Az autóút ezen szektorában néhány nap múlva teljes körű hídfelújítási és burkolat fejlesztési munkák indulnak, az ehhez kapcsolódó terelés kiépítése is a finisében van, így a megszokott 2×3 sáv helyett 2×2 sáv áll a közlekedők rendelkezésére.

A fentiek miatt arra kérik az autósokat, hogy aki teheti kerülje el az M0-s autóút déli szektorát és válasszon másik útvonalat. 

(kiemelt kép: mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik