Belföld

„Van-e parlamenti belépője Habony Árpádnak és Mészáros Lőrincnek?”

Ez itt a kérdés.

Szabó Szabolcsot (LMP) régóta érdekli az állandó parlamenti belépők sorsa és különösen az, mi Habony Árpád szerepe a kormányzati munkában. A korábbi kérdéseire kapott válaszokból az derült ki, Habonnyal egyik minisztérium sem állt szerződéses
munkaviszonyban, de Rogán Antal és Gulyás Gergely is elismerte,

a kormány ismeretségi alapon kérte ki mások mellett az ő véleményét is. Egy jobboldali meggyőződésű ember, aki mindenféle ellentételezés nélkül elmondhatta a magánvéleményét.

Az ellenzéki politikus szerint erre tekintettel ismét kérdés, hogy az új ciklusban is van-e Habonynak állandó parlamenti belépője. Ha igen, milyen témákban mondja el magánvéleményét?

habony(1)(650x433).jpg (habony)
Habony-ügy: a Fidesz.hu lebuktatta Orbán Viktort
2012. április 2-án nemcsak az Index, hanem a kormánypárt hivatalos weboldala szerint is miniszterelnöki tanácsadó volt Habony Árpád.

Szerinte ez immár kérdés Mészáros Lőrincnél is, hiszen ő is komoly kapcsolatokkal bír, jobboldali, nem mellesleg olyan üzleti vénája van, hogy az ország leggazdagabb embere. Szabó Szabolcs tehát rákérdezett, ha Felcsút volt  polgármestere kapott állandó parlamenti belépőt, átesett-e nemzetbiztonsági átvilágításon és a kormánynak

milyen konkrét témákban mondja el a magánvéleményét?

Gulyás Gergely nem sokat vacakolt, felhívta a figyelmet, hogy az Országgyűlésről szóló törvény szerint az Országház területére a belépést az Országgyűlés Hivatala engedélyezi. Azt kérte, az ellenzéki politikus

a parlamenti belépők vonatkozásában szíveskedjen kérdésével az Országgyűlésről szóló törvény szerinti illetékeshez fordulni!

Gulyás Gergely válaszát azzal mindenképpen érdemes árnyalni, hogy korábban az Országgyűlés Hivatala egy közérdekű adatigénylésre azt közölte: Habony Árpádnak éppen a Miniszterelnökség adott állandó belépőt egy házelnöki rendelkezés alapján.

Habony-Arpad-a-vilagurben(960x640).jpg (habony árpád)
Tagadja a Miniszterelnökség, hogy Habony hozzájuk tartozik
A tanácsadó Lázár kabinetjétől kapott belépőt, a Miniszterelnökség szerint viszont csak tanácsokat adni jár be a Parlamentbe, nem áll velük munkaviszonyban.

Kiemelt kép: Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik