Belföld

Ma még kánikula lesz, de már látszik, mikor jön a lehűlés

Szerdán folytatódik a kánikula sok napsütéssel, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből kezdetben helyenként az északi tájakon, délután néhol nyugaton és északon alakulhat ki egy-egy lokális jellegű futó zápor, esetleg zivatar. Többfelé megélénkül, nyugaton megerősödik a déli-délkeleti szél. Hajnalban 16-21, délután 32-37 fok között alakul a hőmérséklet. Nem lesz front térségünkben, írja az Időkép. 

Hőség miatt az egész országra figyelmeztetést adtak ki. 

Csütörtökön is túlnyomóan napos idő várható. Számottevő csapadék nem valószínű, csupán kezdetben néhol északkeleten lehet egy-egy futó zápor. A délkeleti szél ismét többfelé megélénkülhet. A legmelegebb órákban 33 és 38 fok közötti maximum-hőmérsékletre van kilátás.

Pénteken folytatódik kánikula, de a késő délutáni órákban egy hidegfront érheti el a nyugati-északnyugati országrészt feltámadó északnyugati széllel, záporokkal, zivatarokkal. Hajnalban 19-24, délután 32-37 fok valószínű, de a front által érintett területeken már kicsit visszaeshet késő délután a hőmérséklet.

Szombaton többfelé, vasárnap csak elszórtan alakulhat ki egy-egy futó zápor, zivatar. Ha minden igaz, akkor szombaton egy kis felfrissülést is hoznak a záporok, ugyanis az Időkép szerint ezen a napon nem megy 29 fok fölé a hőmérséklet.

Vasárnap aztán ismét az ország nagy részén 30 fok feletti értékekre kell számítanunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik