Belföld

Éhségsztrájkba kezdett a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja

P. Lászlót elmegyógyintézetbe szállították.

A Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi éhségsztrájkba kezdett a börtönben. Úgy gondolja, erős gyógyszereket kevernek az ételébe. A Bors úgy tudja, öt napon át semmit nem evett, ezért elszállították az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI).

Apja ezt megerősítette. Neki a fia azt mondta, miután nem evett, sokkal jobban érezte magát. Az apa régóta kéri, fián  végezzenek el toxikológiai vizsgálatokat. Szerinte is erős gyógyszereket kapott a börtönben, ezek hatása miatt viselkedett furcsán a tárgyalásokon.

A lapnak most azt mondta, nem érti, ha nincs takargatnivalójuk, miért nem végzik el a vizsgálatot. Ő továbbra is abban bízik, bebizonyosodik fia ártatlansága. Ha kell, hamarosan nemzetközi szervezetekhez fog fordulni.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) közölte: ha valaki a fegyintézet falai között megtagadja az étel felvételét, a sztrájk alatt szigorú orvosi ellenőrzés alatt áll, ha pedig egészségi állapota eléri a kritikus pontot, azonnal a központi kórházba viszik.

Bizonyító erejű szelfiket is találtak a Teréz körúti robbantó telefonján, életfogytiglanit kaphat
Az ügyész azt kérte, legkorábban negyven év után bocsáthassák szabadon. A vádlott apja szerint blöff az egész.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik