Belföld

A szomszédokat okolják a vésztői kisfiú haláláért

Az ügyészség szerint miattuk fulladt a szennyvíztárolóba a másfél éves gyerek.

A Szeghalmi Járási Ügyészség szerint egy vésztői házaspár miatt fulladt tavaly júniusban a szennyvíztárolóba egy kisfiú. Az 52 éves férfi és a 47 éves nő családi házát a szomszédos ingatlantól hiányos kerítés választja el, az átjárás akadálymentes.

A telek hátsó részén, a szomszédos ingatlan határához közel egy közel 3 méter átmérőjű emésztőgödörben a tragédia idején több köbméter szennyvíz és talajvíz volt. Teteje évekkel korábban beszakadt, pótlásáról a vádlottak nem gondoskodtak.

2017 márciusában költözött a szomszédba egy család, több kiskorú gyermekkel. 2017. június 19-én 20 óra körül a rövid ideig felügyelet nélkül hagyott, másfél éves kisfiú átment a szomszédos udvarba, és beleesett a fedetlen emésztőgödörbe.

A rokonok és a mentőszolgálat helyszínre érkező tagjai az életét már nem tudták megmenteni, halálát vízbefulladás okozta. A tragikus kimenetelű baleset elkerülhető lett volna, ha a vádlottak gondoskodtak volna a szennyvíztároló biztonságos lefedéséről.

A Szeghalmi Járási Ügyészség a házaspárt halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja. A vádlottakkal szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik