Belföld
Fotó: Bielik István / 24.hu

Petíciót írtak Kásler Miklósnak az óvodapedagógusok

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 08. 07. 15:13

Eddig éppen ezren írták alá. A szakma és a szakszervezet is keményen bírálja a minisztert.

Nyílt levelet írt Kásler Miklósnak a minap egy óvóbácsi.

Nyílt levél Kásler Miklósnak, aki feltalálta a spanyolviaszt!

Az óvóbácsi blogján ezzel a címmel reagált arra, hogy a miniszter egyebek mellett törvénybe iktatná azt, ami évtizedek óta szerepel az Óvodai nevelés országos alapprogramjában.

A szakember felháborodását osztották kollégái is, ezért petícióként hasonló írás jelent Kásler Miklósnak címezve immár az óvodapedagógusok nevében a peticiok.com-on.

Az éles hangú levelet kedden délutánig (15 óra 15 perces állás szerint) éppen ezren írták alá. Az óvodapedagógusok leírták, szerintük mivel lehetne javítani a helyzeten, és arra kérték Kásler Miklóst, ha valóban javítana a rendszeren, vitassa már meg azokkal, akik azt át is látják, mert abban dolgoznak.

Próbálják feltalálni a sajton a lyukat

Ezt már a Klubrádióban mondta a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke az óvodai nevelési alapprogram módosításáról. Azzal  Gosztonyi Gábor szerint két nagy gond van. Az egyik, hogy nem ment át a kötelező egyeztetési folyamatokon, azt sem tudni, pontosan miben kellene változtatni.

A PSZ alelnöke szerint a módosítással a világnézeti semlegesség szempontjából is aggályos. Az természetes, hogy az olyan ünnepekről, mint a karácsony, a húsvét, beszélnek a gyerekeknek, de minden mást a családokra kell bízni, hiszen az állam köznevelési intézményeiben biztosítani kell a világnézeti semlegességet.

Az újabb módosítással éppen próbálják feltalálni a sajton a lyukat, hiszen az óvodai nevelési országos alapprogramok már a hetvenes évek eleje óta tartalmazzák, hogy a foglalkozásokon elő kell venni a most is szóban forgó, szellemi fejlődést szolgáló mondókákat, verseket.

Kiemelt fotó: Bielik István / 24.hu

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2011. február 4.
Andrew G. Vajna filmproducer, a filmipar reformjáért felelõs, 2011 januárjában kinevezett kormánybiztos interjút ad dolgozószobájában a Magyar Távirati Irodának.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.