Belföld

Pásztor Anna zaklatóját elmeorvos vizsgálhatja

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 08. 07. 09:49

Egy hónapra letartóztatták a férfit.

A Fővárosi Törvényszék szerint a rendelkezésre álló adatok szerint P. J. megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy miután tavaly novemberben Facebook profilján felvette a kapcsolatot Pásztor Annával, 2018 februárjától rendszeresen, visszatérően, az énekesnő kifejezett tiltakozása ellenére üzeneteiben fenyegette.

Amikor Pásztor Anna a gyanúsított profilját letiltotta, blokkolta, új profilt alkotva a fenyegetéseket folytatta, meg is üzente, hogy augusztus 3-i koncertjén megkeresi. A koncertre a biztonsági szolgálatot kijátszva, cipőjében egy pirosnyelű bicskát csempészett. Amikor észrevette, hogy a biztonsági szolgálat észrevette, felsőjét átcserélve próbált elrejtőzni.

A biztonsági szolgálat tagjai a helyszínre érkező rendőrökkel együtt akadályozták meg a gyanúsított esetleges támadását. A Fővárosi Főügyészség a férfi letartóztatását, a védő szabadlábra helyezését kérte. A bíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak, a védőét megalapozatlannak találta. A megalapozott gyanút a sértett tanúvallomása, a lefoglalt bűnjel, az elfogásról készült rendőri jelentés és a gyanúsított ténybeli beismerő vallomása támasztja alá.

A bíróság szerint a gyanúsított üzenetei alkalmasak voltak arra, hogy Pásztor Annában félelmet keltsenek.

A férfi több hónapon át, igen nagy számban küldött részben értelmezhetetlen üzeneteket. Kitartó szándékára utal, hogy profilja törlése után, a sértett kérése ellenére cselekményét hosszabb időn keresztül folytatta.

Figyelemmel üzenetei tartalmára, megszövegezésére, a bűncselekmény elkövetésekor tanúsított magatartására és a bírósági ülésen tett kijelentéseire

felvetődik a gyanúsított elmeorvos-szakértői vizsgálatának szükségessége. A végzés szerint megalapozottan feltehető, hogy a férfi  kényszerintézkedés hiányában a megkísérelt vagy előkészített bűncselekményt véghezvinné, a zaklatást folytatná, vagy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.A bíróság a szükségesség, arányosság és fokozatosság elve alapján azért döntött a kényszerintézkedésről, mert jelentős a bűnismétlés
veszélye. A gyanúsított a zaklatást interneten, számítógép és telefon használatával követte el, így a bűnügyi felügyelet, a távoltartás nem akadályozná abban, hogy cselekményét folytassa.

A gyanúsított a zaklatást elismerte és ígéretet tett arra, hogy azzal
felhagy, de magatartása alapján tette súlyát, veszélyességét egyáltalán nem is érzékeli, ezért döntött a bíróság letartóztatásáról, amit az ügyész, a gyanúsított és védője tudomásul vett, így az végleges.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Passerbys cross a street in the city centre of Cottbus, Germany, 23 January 2018. Cottbus is becoming the scene of ugly attacks between Germans and foreigners. The rage is let out in the nice corners of Cottbus, not in the areas dominated by prefabricated buildings. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.