Belföld

Lopott egy teherautót és abban élt

Az esztergomi hajléktalannak átmenetileg így került (kocsi)tető a feje fölé.

Az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb értékre, több közokirat egyidejű elvételével elkövetett lopás miatt emelt vádat egy férfi ellen. A hajléktalan vádlott a ruhákat árusító sértett teherautóját tavaly június 30-án lopta el Esztergomban.

Amíg a tulajdonos egy esztergomi üzletbe hordta a ruhákat, beült a teherautóba és a ruhákkal együtt elhajtott. Egy budakalászi áruház parkolójában leparkolt, majd a tehergépkocsi rakterébe beköltözött. Idén március 14-én fogták el.

A járművet a sértettnek visszaadták. A tulajdonos a ruhákat is visszakapta, de mivel azok hónapokig zsákokban voltak, penészesek és koszosak lettek, eladhatatlanok. A bűncselekmény elkövetési értéke 574 700 forint.

A férfi által elkövetett lopás egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A vádiratban az új büntetőeljárási szabályokra figyelemmel indítványozták, hogy bíróság tárgyalás nélkül hozzon büntetővégzést.

Erre azért van mód, mert a vádlott szabadlábon van, beismerte a  bűncselekmény elkövetését, az ügy egyszerű, a büntetés célja tárgyalás nélkül is elérhető.

„Lakóhelyükhöz közeli” börtönökbe zárnák a hajléktalanokat
Persze csak akkor, ha 90 nap alatt sem szereznek más szállást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik