Belföld

Tíz évet kaphat a kannibál rab, aki kivágott egy darabot zárkatársa lábából

Egy társával együtt lefogta a sértettet, és egyszer használatos borotvapengével megnyúzta.

Vádat emeltek egy 28 éves férfi ellen, aki pengével metszett ki egy darabot zárkatársa lábszárából – közölte honlapján az ügyészség.

A vád szerint 2015. október 11-én, egy (a nyomozás során nem azonosítható) társával rátámadt egy alvó zárkatársára, akinek szemeit bekötötték, száját betömték, kezeit hátrakötözték, és a másik támadó lefogta a lábát, hogy ne tudjon mozogni. Ezután a vádlott a börtönökben rendszeresített egyszer használatos borotvából származó pengével a sértett egyik lábának sípcsont előtti részéből kimetszett egy 3×6 centis bőrdarabot.

Ezzel súlyos, nyolc napon túl, maradványállapottal gyógyuló sérülést okoztak. A 24.hu úgy tudja, hogy a vádlott meg is ette a kivágott darabot.

Az elkövető az eset idején és most is más ügy miatt kiszabott fegyházbüntetését tölti a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet egyik létesítményében. Az ügyészség az erőszakos, többszörös visszaeső elkövetőnek minősülő férfi ellen védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot. Akár tíz évet is kaphat tettéért. (Fotó: Europress – Laurent Hamels / AltoPress / PhotoAlto)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik