Belföld

„Nem árulják el, hogy mitől halt meg a bátyám”

Bár már a temetés is megvolt, még mindig nem lehet tudni, hogy pontosan mi okozta annak a békési fiatalembernek a halálát, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett egy július 6-i rendőri intézkedés során, hogy újra kellett éleszteni. Makula Istvánt több mint egy hétig mesterséges kómában tartották, de a szervezete végül feladta a küzdelmet.

A család azt állítja, hogy a rendőrök verték meg Makula Istvánt úgy, hogy később belehalt a sérülésekbe. Az ötgyermekes férfi családja fel is jelentette az ügyészségen a vele szemben intézkedő rendőröket. A rendőrség szerint viszont nem történt túlkapás, a fiatalember önkívületi állapotban őrjöngött, miután acetonba áztatott dohányt szívott, aközben sérült meg.

Már a múlt hét csütörtökön megvolt a boncolás, de a világon semmit sem mondanak nekünk. Hiába kérdezzük őket, egyszerűen nem árulják el a testvérem halálának az okát

– mondta Renáta, az elhunyt férfi húga a 24.hu-nak.

A fiatalasszony korábban arról beszélt, hogy attól fél, megpróbálják majd elsimítani az ügyet. Elmondása szerint olyanokról faggatták ugyanis az orvosok a kórházban, hogy szerinte tönkre mehet-e valakinek a veséje egy olyan drogos cigi után, amit a bátyja szívott a rendőri intézkedés előtt. Pedig szerinte teljesen egyértelmű, hogy nem amiatt halt meg a bátyja.

A nő szerint annyira szétrúgták a testvére veséjét, hogy vesedialízisre kellett tenni, és ez csak egy volt a számos sérülése közül. Testvére azt mondja, a végsőkig küzdeni fognak azért, hogy kiderüljön az igazság. Erre azonban valószínűleg még várniuk kell néhány hetet, amíg az orvosszakértő megírja és elküldi szakvéleményét az ügyészségnek.

Forrás: 24.hu

Kerestük a Központi Nyomozó Főügyészséget is , hogy megtudjuk holt tart az ügy, és mit állapított meg az orvosszakértői vélemény, az alábbi választ küldték:

A Központi Nyomozó Főügyészség Szegedi Regionális Osztályán hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette miatt elrendelt nyomozás jelenleg is folyamatban van. Az ügyben gyanúsítotti kihallgatás továbbra sem történt és az igazságügyi orvosszakértői vélemény sem áll még rendelkezésre. A nyomozás érdekeire tekintettel egyéb információ az ügyről jelenleg nem közölhető

– közölte megkeresésünkre Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik