Belföld

Elköszönt a Hír Tv elnöke

Miután kedden a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyta, hogy Simicska Lajos üzletember és családja tulajdonában álló üzleti érdekeltségeket Nyerges Zsolt vállalkozó vegye át, szerdán elköszönt a cégcsoportba tartozó Hír Televízió elnöke a munkatársaktól.

Úgy tudjuk, a távozó Fonyó Károly, Simicska bizalmi embere megköszönte a munkatársaknak az elmúlt három és fél évet, amit a csatorna vezetőjeként töltött azután, hogy Simicska Lajos és Orbán Viktor miniszterelnök kibékíthetetlenül összevesztek 2015-ben. Arról ugyanakkor nem mondott semmit, hogy pontosan mi várható a televíziónál, így a munkatársak továbbra is erős bizonytalanságban végzik a munkájukat.

Simicska eladja minden üzleti érdekeltségét
Üzlettársa, Nyerges Zsolt veszi át cégeit. Az Orbán Viktorral három és fél éve összekülönbözött oligarcha a jelek szerint teljesen visszavonul.

Sokak szerint van miért aggódnia a televíziónál dolgozóknak, ugyanis nem kizárt, hogy a csatorna – Simicska más cégeivel együtt – Mészáros Lőrinchez kerülhet, aki Simicska és Orbán szakítása után a kormányfő első számú jó barátjává lépett elő, s azóta viharos gyorsasággal gazdagodik.

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik