Belföld

Márki-Zay Péter kiosztotta Lázárt, Orbánt

Mindkettő Soros-ügynök, de Hódmezővásárhely polgármestere szerint a volt miniszter már nem csak politikailag van leépülőben.

A 168 Óra vette észre, hogy Márki-Zay Péter Facebookra feltöltött videójában elemezte az elmúlt napok eseményeit, illetve válaszolt Lázár János bírálataira. A volt Miniszterelnökséget vezető miniszter egy interjúban azzal vádolta, hogy elképzelései sincsenek városa fejlesztéseiről, elmerül a kisszerű veszekedésekben.

Márki-Zay Péter erre úgy reagált, sajnálja, hogy Lázár János lefitymálja a vásárhelyieket érdeklő ügyeket, amilyen a könyvtár, a strand, a minőségi otthoncsere-program, de számára azért az volt a  legbosszantóbb, hogy éppen erről beszélgettek első személyes találkozójukon. Szerinte a képviselő róla ugyanúgy hazudott, mint Botka Lászlóról.

Tehát ennél nyilvánvalóbb hazugsággal nem is állhatott volna elő. (…) Az a baj, hogy amikor valakinek annyira szegény a fantáziája, hogy még hazudni is csak ugyanazt tudja különböző emberekkel kapcsolatban, az már nem csak a politikai leépülésnek a jele.

Emlékeztetett arra is, hogy Lázár először azt mondta, semmilyen ötletet nem hallott a város jövőjéről, míg immár csak az írásbeli terveket hiányolja. A polgármester jelezte, a stratégiai terveket aktualizálják, de ez hosszú munka, nem készül el ezen a nyáron.

Orbán is egy Soros-ügynök

Márki-Zay a videóban kitér arra is, hogy áprilisban feljelentették tiltott kampányfinanszírozás gyanúja miatt. A feljelentést a rendőrség átadta a számvevőszéknek, amely elutasította.

A polgármester ennek kapcsán jegyzi meg, hogy kampányát magánemberek adományaiból finanszírozta, ugyanúgy, ahogy a Fidesz is jutott támogatáshoz Soros Györgytől és máshonnan is, amikor a kommunizmus, az akkori egypártrendszer küzdött.

Szerinte most, amikor a kommunisták örökébe a Fidesz lépett, már fáj a kormánypártnak, hogy az ő örökségébe lépő civilek ugyanúgy kaphattak pénzt Soros Györgytől, mint Orbán kapott annak idején.

Ha úgy tetszik, Orbán Viktor is egy Soros-ügynök a definíció szerint, és Lázár János is lehetne az, hiszen hatvanmillió forintot kapott az általam egyébként nagyra becsült integrációs programjához Hódmezővásárhelyen.

Lepattintották a hatóságok a Márki-Zayt feljelentő aktivistát
Szabó Bálint egy évtizedes ügy miatt szállt rá a februárban megválasztott polgármesterre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik