Belföld

Négy gyereke előtt késelt meg egy fonyódi nőt egy gyilkosságért elítélt román férfi

A gyerekek kérlelésére hagyta abba a nő bántalmazását.

A Somogy Megyei Főügyészség indítványt tett annak a román állampolgárságú 47 éves férfinak a letartóztatására, aki a megalapozott gyanú szerint súlyosan bántalmazta nőismerősét Fonyódon.

A Somogy Megyei Főügyészség keddi közlése szerint a gyanúsított és a sértett között 2018. július 17. napján az esti órákban szóváltás alakult ki a nő fonyódi házában, melynek során a gyanúsított előbb tenyérrel arcon ütötte, majd a földre lökte az asszonyt. A férfi ekkor magához vett egy 7 cm pengehosszúságú kést, amivel a háta jobb oldalán megszúrta a sértettet, ezért fennállt lehetősége az életveszéllyel járó sérülés bekövetkezésének. A nőnek emellett eltörte az egyik csigolyáját is.

A bántalmazásnak szemtanúja volt az asszony négy kiskorú gyermeke, a gyanúsított végül az ő kérlelésükre hagyta abba a sértett bántalmazását. A férfit korábban Romániában emberölés bűntette miatt 15 év szabadságvesztésre ítélték, melyből 2017 decemberében szabadult.

A Kaposvári Járásbíróság az életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével gyanúsított férfi letartóztatását az ügyészség indítványával egyezően elrendelte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik