Belföld

Orvvadászatból élt úri életet egy veszprémi bűnöző

menekülő szarvascsorda (szarvas)
menekülő szarvascsorda (szarvas)

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség lopás, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint orvvadászat miatt emelt vádat egy 43 éves veszprémi férfival szemben, aki 2015 és 2017 között lopásból, valamint orvvadászatból élt.

A vádirat szerint az elkövető 2015 áprilisában a porva-pálihálási vadászháznál parkoló külföldi gépkocsikat tört fel, és a járművekből fegyvertáskát, lőszereket, kést, és gumicsizmát lopott. A férfi egy hónap múlva egy veszprémi cég telephelyére tört be, ahonnan a több mint 1 millió forint értékű készpénzt tartalmazó bútorszéfet vitte el.

2016 augusztusában egy veszprémi családi házból porcelánokat, ékszereket, karórákat és készpénzt tulajdonított el, mintegy 3,9 millió forint kárt okozva a sértetteknek, majd ősszel, több ízben Gánton követett el bűncselekményeket, amikor egy gépkocsiból távcsövet, a helyi vadásztársaság telephelyéről szerszámokat, majd egy, a vadászháznál parkoló kisteherautóról kerekeket lopott. A vádlott 2016 decemberében Paloznakról egy jármű lengéscsillapítóját, 2017 februárjában pedig egy veszprémi cég telephelyének infrakameráját vitte el.

Az elkövető 2016 őszétől rendszeresen kijárt a Hajmáskér közelében lévő erdős területre, ahol 2017. február végéig legkevesebb 13 vadat ejtettek el úgy, hogy a vadászatra jogosultságuk nem volt, és ahhoz a veszprémi férfi engedély nélkül tartott lőfegyvert használt. Tavaly febr rendőrök a vádlottól olyan golyós vadászpuskát foglaltak le, amelyet még 2013-ban Olaszfalu-Alsóperénél, egy gépkocsit feltörve tulajdonítottak el, s melyet az elkövető később ismeretlen személytől megszerzett. A két vádlott az elejtett vadakat kizsigerelte, majd az értékesebb húst eltulajdonította és eladta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik