Belföld
Budapest, 2014. október 29.
Az internetadó elleni október 26-ai tüntetésen őrizetbe vett Sz. I. Ábel és Z. András védője, Magyar György nyilatkozik a sajtónak a Pesti Központi Kerületi Bíróság folyosóján 2014. október 29-én. A bíróság úgy döntött, hogy rendes eljárásban tárgyalja az internetadó elleni első tüntetésen garázdaság bűntette miatt őrizetbe vett hat ember ügyét, mivel a gyorsított eljáráshoz nem állt rendelkezésre minden bizonyíték. A gyanúsítottakat a Fidesz Lendvay utcai székházának megrongálásával vádolják.
MTI Fotó: Marjai János

Magyar György: Simicska üzenhetett Orbánnak a videóval

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 07. 20. 13:41

Az ügyvéd csak találgat, de úgy véli, ha Simicska fél, akkor azt akarja, hogy a másik is féljen.

Az atv.hu azt követően kereste meg Magyar Györgyöt, hogy a Népszava azt írta, Simicska Lajos videóra vett egy monológot, amin közös ügyeikről beszélt Orbán Viktorral. A felvételt több példányban letétbe helyezte, hogy az kerüljön nyilvánosságra, ha vele bármi történne. Ez Simicskának a G-nap óta félelme.

simicska (simicska)
Simicska Lajos: Kinyírnak, lelőnek, elüt egy autó
Villáminterjú a médiavezérrel. Ilyes mondatokkal: "Orbán Viktor áll a hátbatámadás mögött... Az Orbán Viktor is geci. Az is geci. Azt is leírhatja."

Magyar György korábban a Klubrádióban, Simicskára is utalva, azt mondta, az orbáni rendszerben vannak időzített bombák, amiket fel kell robbantani.

Magyar György (Magyar György)
Magyar György: Vannak Orbán ellen időzített bombák
Konkrét bizonyítékokról is tud sztárügyvéd, akit azonban köt a titoktartás.

Az ügyvéd most azt mondta, ez nyilvános felhívás volt az ellenzék és mindenki felé, aki rendelkezhetett Orbán hátteréről információval, hogy azokkal elő kell állni. Simicska előjött ugyan egy arzenállal, de

a nagy robbanás furcsamód elmaradt.

Az ügyvéd arra a kérdésre, hogy ha Simicska Lajosnak valóban volt “atombombája” Orbán Viktor ellen, miért nem dobta le a választás előtt, azt felelte, meg kell kerülnie a választ, nincs felhatalmazása arra, hogy bármit is mondjon.

Ebben az összefüggésben nincs szabad kezem.

Arra a felvetésére, miért kellene elhinni, hogy a titkos videó nem csak egy utolsó bosszú Orbán Viktor lejáratására, az ügyvéd azt mondta, szerinte

biztos, hogy van valós tartalma a videónak, és komolyan kell azt venni. 

Budapest, 2011. május 20.
Csintalan Sándor, a Hír Tv mûsorvezetõje beszél, amikor négy vádlottal szembesítik a terrorcselekménnyel vádolt Budaházy György és 16 társa ellen indított büntetõper tárgyalásán, a Fõvárosi Bíróságon.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Magyar György hangsúlyozta, csak spekuláció részéről, de szerinte Simicska belátta, nem sikerült az Orbán-puccs és letette a fegyvert. Kötött valamilyen kompromisszumot a kormányfő környezetével, és érdekeltségeit megkapja Nyerges Zsolt.

Feltételezése szerint a videónak az a mondanivalója, hogy hiába a kompromisszum, Simicska mégis fenyegetve érzi magát és azt akarja, hogy akkor

féljen a másik is!

Emlékeztetett rá, hogy a vitás ügyeket lezáró szerződések utolsó klauzulájában a felek lemondanak egymással szembeni további követelésükről, ami most Simicska szerint elmaradt.

Az ügyvéd, kérdésre válaszolva, nem zárta ki, hogy Simicska – miközben szabad elvonulást kapott – csak egy füstbombát dobott vissza, de visszakérdezett: ha valakinek azt mondják, hogy fogd a pénzt és fuss!, és szabad elvonulást garantálnak neki, az miért dobálna hátra füstbombákat?

Magyar György (Magyar György)
Orbán-Simicska-háború: Magyar György nem fél
Az ügyvéd furcsállja, hogy a fővárosi fideszesek előbb ismerték a bíróság Mahirre vonatkozó egyik döntését, mint a felperes.
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Az utolsó rabszolgafelkelés Orbán Viktor ellen  

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.