Közélet

Népszava: Simicska letétbe helyezett videofelvétellel védi magát Orbánnal szemben

A Népszava a pénteki számában arról ír Simicska Lajos üzletember munkatársaira hivatkozva, hogy az Orbán Viktor miniszterelnökkel kibékíthetetlenül összeveszett vállalkozónak van még egy húzása a kormányfővel szemben. Mint írták, Simicska videóra vett egy hosszú monológot, amin közös ügyeikről beszél Orbán Viktorral, és több példányban letétbe helyezte azzal, hogy

ha velem bármi történne

kerüljön az anyag nyilvánosságra – állították a lap forrásai.

 Lajos arról is gondoskodott, hogy ebből többen is részleteket lássanak, így a másik oldalon is tisztában lehetnek vele, hogy mivel járna, ha ez kikerülne

– fogalmazott a Népszavának az üzletember egyik munkatársa.

simicska (simicska)
Simicska Lajos: Kinyírnak, lelőnek, elüt egy autó
Villáminterjú a médiavezérrel. Ilyes mondatokkal: "Orbán Viktor áll a hátbatámadás mögött... Az Orbán Viktor is geci. Az is geci. Azt is leírhatja."

A lap egyébként arról is ír, hogy Amerikába küldi a család Simicska Ádámot, az üzletember fiát, aki szeptemberben utazik a tengerentúlra. A 26 éves Simicska Ádámnak adott atyai ukáz szerint a fiatalembernek – akit korábban sokan mint a cégbirodalom lehetséges új vezetőjét emlegettek, különösen azután, hogy 2016 tavaszán a Magyar Nemzetet kiadó Nemzet Lap-, és Könyvkiadó Kft. ügyvezetője is lett – első körben angolul kell annyira megtanulnia, hogy egy év múlva bejuthasson valamelyik amerikai felsőoktatási intézménybe.

Mint írták, Simicska Ádámot követheti az oligarcha több, korábban kulcspozíciót betöltő embere is. Ez mintegy szimbolikusan is jelzi a hároméves politikai küzdelmet követő teljes kapitulációt. Ismeretes, Nyerges Zsolt, Simicska Lajos egykori legfontosabb üzlettársa július 4-én egy közleményben jelentette be váratlanul, hogy Simicska minden média-, és üzleti érdekeltségét megvásárolta.

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik