Belföld
fegyház (fegyház, )

20 illetve 10 év fegyházat kaptak a főbérlőjüket agyonverő gyilkosok

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 07. 20. 16:28

A Nyíregyházi Törvényszék pénteken a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és más bűncselekmény miatt Sz. Zs. I. rendű vádlottat 20 év, Sz. S. II. rendű vádlottat 10 év fegyházra ítélte és a vádlottakat 10-10 évre a közügyek gyakorlásától eltiltotta. Az ítélet értelmében Sz. Zs. I. rendű vádlott még feltételesen sem bocsátható szabadon, annak teljes tartamát ki kell töltenie.

A bíróság által megállapított tényállás szerint I. r. vádlott albérlőként költözött be a sértett nyíregyházi lakásába, míg II. rendű vádlott a főbérlő gyermekkori barátja volt. A vádlottak 2015. május 23-án napközben több liter bort fogyasztottak, majd I. rendű vádlott a sértett élettársát ököllel arcon ütötte, aki hanyatt esett. Amikor felállt, a II. rendű vádlott szintén ütni-verni kezdte.

A főbérlő látva, hogy a vádlottak az élettársát bántalmazzák védelmére kelt, ekkor a vádlottak őt többször ököllel megütötték, és amikor a földre került ott rugdosták, különösen a fejét, mellkasát, nyakát.

Időközben főbérlő párja a fürdőszobába menekült, bezárkózott és telefonon értesítette a rendőrséget, akik rövid időn belül a helyszínre érkeztek, és a vádlottakat őrizetbe vették.  A szállásadó a bántalmazás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy a gyors orvosi ellátás ellenére is rövid időn belül elhalálozott.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - DECEMBER 7 : President Donald J. Trump stops to speak with reporters and members of the media as he walks to board Marine One and depart from the South Lawn of the White House on Friday, Dec. 07, 2018 in Washington, DC. (Photo by Jabin Botsford/The Washington Post via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.