Belföld

20 illetve 10 év fegyházat kaptak a főbérlőjüket agyonverő gyilkosok

fegyház (fegyház, )
fegyház (fegyház, )

A Nyíregyházi Törvényszék pénteken a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és más bűncselekmény miatt Sz. Zs. I. rendű vádlottat 20 év, Sz. S. II. rendű vádlottat 10 év fegyházra ítélte és a vádlottakat 10-10 évre a közügyek gyakorlásától eltiltotta. Az ítélet értelmében Sz. Zs. I. rendű vádlott még feltételesen sem bocsátható szabadon, annak teljes tartamát ki kell töltenie.

A bíróság által megállapított tényállás szerint I. r. vádlott albérlőként költözött be a sértett nyíregyházi lakásába, míg II. rendű vádlott a főbérlő gyermekkori barátja volt. A vádlottak 2015. május 23-án napközben több liter bort fogyasztottak, majd I. rendű vádlott a sértett élettársát ököllel arcon ütötte, aki hanyatt esett. Amikor felállt, a II. rendű vádlott szintén ütni-verni kezdte.

A főbérlő látva, hogy a vádlottak az élettársát bántalmazzák védelmére kelt, ekkor a vádlottak őt többször ököllel megütötték, és amikor a földre került ott rugdosták, különösen a fejét, mellkasát, nyakát.

Időközben főbérlő párja a fürdőszobába menekült, bezárkózott és telefonon értesítette a rendőrséget, akik rövid időn belül a helyszínre érkeztek, és a vádlottakat őrizetbe vették.  A szállásadó a bántalmazás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy a gyors orvosi ellátás ellenére is rövid időn belül elhalálozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik