Belföld

Elverték, majd kirabolták részeg ismerősüket Marcaliban

lopas(430x286)(2).jpg (lopás)
lopas(430x286)(2).jpg (lopás)

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség rablás miatt emelt vádat azzal a fiatalkorú vádlottal és felnőtt korú társával szemben, akik közösen kiraboltak egy ittas férfit Marcaliban.

A fiatalkorú vádlott áprilisban a késő éjszakai órákban az egyik szórakozóhely közelében felfigyelt az ittas ismerősükre, ezért odamentek hozzá, és cigarettát kértek tőle. Miközben a sértett a ruházatában a cigaretta után kutatott, a vádlottaknak feltűnt, hogy készpénzt is van nála.

A vádlottak ezután már pénzt is kértek tőle, amit viszont nem volt hajlandó adni, és elindult hazafelé. A vádlottak ekkor elhatározták, hogy ha kell, akár erőszakkal is elveszik a sértett pénzét, ezért egészen az otthonáig követték őt.

Az idősebb elkövető egy bokor mögé rejtőzött, míg a fiatalkorú odament a sértetthez és színleg kezet fogott vele, azonban amikor a kezük összeért, a földre rántotta, és ököllel arcon vágta. Ekkor a bokorból előbújt a társa, aki a sértettnek a bántalmazás miatt a zsebéből kiesett pénztárcájából kivett 40.000,-Ft. készpénzt, majd mielőtt az ismerősük magához tért volna, mindketten elfutottak a helyszínről.

A marcali rendőrök már másnap elfogták és őrizetbe vették a vádlottakat, akiknél a pénzből már csak 7.300,-Ft. volt meg, amit a nyomozó hatóság visszaszolgáltatott a sértettnek.

Az ügyészség ügyészség a fiatalkorú elkövetőre javítóintézeti nevelést, idősebb társára börtönt kért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik