Belföld
Egervár, 2009. január 29.
A Zala megyei Egerváron rendkívüli tanítási szünet van az iskolában. Több mint 52 ezer háztartást érintett a Nyugat-Dunántúlon az áramkimaradásban. Zala, Vas, Veszprém és Somogy megyei településeken szûnt meg vagy szakadozott a szolgáltatás. Több helyen második napja nincs víz, mert az áramhiány miatt nem mûködnek a szivattyúk, a központi fûtéssel ellátott házakban szintén emiatt nem tudnak fûteni.
MTI Fotó: Varga György

Egyre több magyar diák hagyja ott az iskolát

24.hu
24.hu

2018. 07. 17. 18:28

Az EU tagállamai között a hetedik helyen áll Magyarország a korai iskolaelhagyók száma tekintetében: tavaly az unióban a diákok 10,6 százaléka hagyta el végzettség nélkül az iskolát, Magyarországon pedig ez a szám 12,2 százalék.

A KSH adataiból kiderül, hogy a hazai iskolaelhagyók aránya 2012-höz képest 0,4 százalékkal emelkedett, míg az uniós átlag csökkent, írja a Világgazdaság.

Az idei tanévben az Ózdi és a Záhonyi járás adatai a legmagasabbak, ezeken a területeken a diákok több mint 36 százaléka veszélyeztetett a lemorzsolódásban: Ózd térségében ez 800, míg Záhony környékén ez 304 diákot jelent.

Szirák, 2012. szeptember 24.
Ládecki Piroska magyar nyelv és irodalomórát tart a sziráki Teleki József Általános Iskola és Szakiskola 2. osztályában 2012. szeptember 24-én. Az intézmény az Országos Roma Önkormányzat fenntartásába került július 1-tõl.
MTI Fotó: Komka Péter
Lesújtó kép az EU-s országjelentésben a magyar oktatásról
A kormány szerint az Európai Bizottság a választásokba akar beavatkozni, noha éves jelentése átfogó képet fest az oktatás és az egészségügy jelenlegi állapotáról.

A június közepén véget ért tanévben Kemecsei, a Nyíradonyi és a Mezőcsáti járásban 20 százalék körüli volt azon tanulók aránya, akiknek a tanulmányi átlageredménye a közepest sem éri el vagy az előző tanévhez képest legalább egy jegyet romlott. Ők azok, akiknél előfordulhat, hogy 16 éves koruk előtt otthagyják az iskolát.

A leginkább veszélyeztetett tanulók aránya Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a legmagasabb, átlagosan 14–16 százalék. A legkevésbé veszélyeztetett diákok pedig Pest és Győr-Moson-Sopron megyében élnek.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Varga György

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Megint lezárták a körutat

A Margit híd felé mennek a tüntetők.

Élő videó: Megint lezárták a körutat