Kultúra

Jogsértő volt az Auróra engedélyének megvonása

A 8. kerületi kormányhivatal jogszabálysértőnek nyilvánította és megsemmisítette a Józsefvárosi Önkormányzat határozatát, mely megfosztotta a közösségi házat elsődleges bevételi forrásától, írta szerda kora délután Facebook-oldalán az Auróra. Ahogy arról mi is beszámoltunk, júniusban 14 órás rendőri razziát tartottak, a kerületi önkormányzat azonnali hatállyal bezárta a közösségi házat, majd bevonta a vendéglátóipari engedélyét. Ezzel fontos bevételi forrástól fosztották meg a helyet. Ezt követően a helyen nem lehetett italt vásárolni, csak programokat rendeztek. Az Auróra már akkor is azt írta, hogy jogszerűtlenül vették el az engedélyüket, és panasszal éltek a döntés ellen.

A kormányhivatal nekik adott igazat:

…nem volt indokolt az Üzlet ideiglenes bezárásának elrendelése, és a döntés fellebbezésre tekintet nélkül való végrehajthatóvá nyilvánítása, ezért a jogszabálysértő Elsőfokú Határozat megsemmisítéséről kellett döntenem.

Ez a határozat jogerős, az ellen nem lehet fellebbezni, így ősztől, valószínűleg októbertől már teljesen visszatér a régi működési rend az Aurórában.

Októbertől újra teljes gőzzel működik az Auróra!A 8. kerületi kormányhivatal jogszabálysértőnek nyilvánította és…

Közzétette: Auróra – 2017. augusztus 23.

(Kép: Facebook / Auróra)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik