Belföld

Tíz évig bujkált F. László, aki halálra kínozta 23 éves élettársát

F. Lászlót a Dominikai Köztársaságban fogták el.

Tíz évig bujkált brutális tette után a 43 éves F. László , akire a Dominikai Köztársaságban csapott le a rendőrség a napokban — tudta meg a Blikk. A férfira azért vadásztak az egyenruhások, mert 2008 májusában kegyetlenül megverte és megkínozta akkori élettársát, a 23 éves Barbarátt. A nő a bántalmazás miatt kómába esett és egy hét múlva meghalt.

A férfit nemzetközi elfogatóparancs alapján kapták el, majd repülővel szállították Magyarországra július 8-án, jelenleg előzetes letartóztatásban van.

A lap szerint a meggyilkolt fiatalt korábban is folyamatosan verte az agresszív férfi, aki a tragédia napján a fiatal lány mindkét karját és lábát eltörte, körmeit pedig harapófogóval tépte le. Ezután magára hagyta az eszméletlenre vert nőt.

A rendőrség egyelőre halált okozó testi sértés miatt nyomoz, ami 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Azonban ha a nyomozás megállapítja, hogy különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés történt, akkor a büntetés akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet — derült ki a cikkből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik