Belföld

Inárcsi tragédia: Tordai politikai lépéseket sürget

A Párbeszéd politikusa megbocsáthatatlannak nevezte a gyilkosságot, de úgy vélte, érthető, mi vezetett idáig.

Az ellenzéki párt szerint a devizahitel-válság felszámolása, illetve a lakásfenntartási támogatások, a szociális lakásépítési program kibővítése szükséges ahhoz, hogy meg lehessen előzni az inárcsihoz hasonló tragédiákat.

Tordai Bence részvétét fejezte ki az inárcsi családsegítői irodában megölt nő hozzátartozóinak. Mint mondta: korábban nem történt hasonló eset Magyarországon, de várható volt, hogy a szociális feszültségek, a súlyosbodó társadalmi válság tragédiához vezethet.

A Párbeszéd politikusa menthetetlennek és megbocsáthatatlannak  nevezte amit a támadó tett, de úgy vélte,

tökéletesen érthető, hogy mi vezetett idáig.

Még júliusban utcára tették volna az inárcsi gyilkost a kiskorú gyerekeivel az 59 milliós tartozásuk miatt
Azután szúrt, hogy nem kapott szállást, és közölték vele, hogy értesítik a gyámhatóságot, hogy máshol helyezzék el a gyerekeket. Letartóztatták.

Az elmúlt nyolc évben nem sikerült kezelni a devizahiteles és a lakhatási válságot, a szociális rendszer pedig nemcsak hogy nem segít, de a családsegítőket és szociális munkásokat is akadályozza, hogy a munkájukat végezzék – tette hozzá.

Tordai Bence közölte, ezért külön szavazásra kérik ki a devizaadósok helyzetének rendezéséről, valamint a lakásfenntartási és szociális bérlakásépítési támogatások bővítéséről szóló költségvetési módosító javaslataikat.

A Párbeszéd a szociális dolgozóknak nagyobb szakmai támogatást adna munkájukhoz. A párt indítványozza, hogy 150 milliárd forint elkülönítésével a közszolgálatban dolgozók alapilletményét emeljék 38 ezerről hatvanezer forintra.

A család- és gyermekvédelmi ellátásban dolgozóknak a párt további 25 milliárd forintnyi pluszforrást szeretne biztosítani – tette hozzá, majd kezdeményezte, hogy az inárcsi tragédia dátumát, július 11-ét, nyilvánítsák a családsegítők napjává. (mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik