Belföld

Szögkihúzót döfött a haragosába

A Miskolci Törvényszék ítéletet hozott azoknak a vádlottaknak a büntetőügyében, akik 2015 őszén egy utcai verekedésben életveszélyes sérülést okoztak egyik társuknak.

Két, fiatalokból álló társaság az utcán vitatkozott, majd összeverekedtek, melybe beavatkozott a fiatalkorú I. r. vádlott édesapja és testvére is (II. r. és III. r. vádlottak). Az I. r. vádlott magához vett egy szögkihúzót, mellyel nagy erővel mellkason, majd hátba szúrta a IV. r. vádlottat. A szúrás következtében a férfi életveszélyes sérülést szenvedett.

A bíróság az I. r. vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt felfüggesztett fogházra ítélte. A fiatalkorú vádlott apját kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, testvérét garázdaság bűntettében találta bűnösnek, velük szemben közérdekű munka büntetést alkalmazott. A IV. r. vádlottat intézkedésként próbára bocsátotta. A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlottak részben beismerték a bűncselekmény elkövetését.

Az ítélet az I-III. r. vádlottak tekintetében jogerős, a IV. r. vádlott 8 napon belül nyilatkozik a fellebbezés tárgyában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik