Belföld

Zuschlag lett volna a TV2 tanúja Czeglédy ellen

Nem ment el a tárgyalásra. A következőre rendőrök vezethetik elő.

A hvg.hu Czeglédy Csaba ügyvédjétől tudta meg, hogy a TV2 elleni sajtóperben tanúként beidézett Zuschlag János másodszor sem ment el a tárgyalásra. Andy Vajna csatornája vele akarta bizonyítani, hogy valós volt a Tények riportja, amelyben Zuschlagot egy elsötétítve látható statisztával helyettesítették.

Czeglédy Csaba már több rágalmazási pert indított és nyert meg a kormányközeli sajtó ellen, a mostani azért indult, mert a Tények tanúja egyebek mellett azt állította, cipősdobozban vitte az ellopott pénzt Gyurcsány Ferencnek.

Litresits András ügyvéd felidézte, hogy a TV2 kifejezetten azt állította nézőinek, hogy „névtelenséget kérő tanújuk” írásba foglalta vallomását. Azt a bíróságon azonban nem nem tudták bemutatni. A TV2 másik tanúját azért nem tudták meghallgatni, mert a Czeglédy-ügy gyanúsítottjaként házi őrizetben van.

Czeglédy Csaba a sajtóperrel párhuzamosan rágalmazás, „hamis és valótlan tartalmú felvétel készítése és nyilvánosságra hozatala miatt büntetőfeljelentést is tett a TV2 hírigazgatója, Kökény-Szalai Vivien és bűntársai ellen” – írja a hvg.hu, emlékeztetve rá, hogy a hírigazgató írta a könyvet Zuschlag Jánosról, aki egyébként a riport készítésekor már újra rács mögött volt.

Néhány hete, már szabadlábon, Zushlag lapunknak azt mondta, nem állított valótlanságot, amikor a baloldal pénztárosának nevezte Czeglédyt, aki nélkül Gyurcsány nem lett volna miniszterelnök.

Zuschlag János: Orbán Viktor nagyon ügyes politikus
Meg van elégedve a Fidesz által létrehozott kampányfinanszírozási rendszerrel a kamupártok körül többször feltűnt Zuschlag János. A korábban 6 évre elítélt, ügyvédnek készülő volt szocialista politikus előzetes letartóztatásából szabadulva úgy látja, jelentősen javultak a börtönkörülmények.
Meghosszabbították Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását
A Csongrád Megyei Főügyészség azzal indokolta a döntést, hogy a politikus elrejthetné a bizonyítékokat, és megnehezíthetné a bizonyítási eljárást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik