Belföld

Csaló ígért nyereményt a nyugdíjasoknak

A 14 ezer forintos „gyógyhatású” matracot és ágymelegítőt 600 ezerért adta.

A 38 éves székesfehérvári nő tavaly ősszel úgy szerzett pénzt, hogy nyereményjáték hamis ígéretével idős emberek bizalmába férkőzött és több tízszeres áron közönséges matracot, ágymelegítőt adott el nekik.

A mintegy 14 ezer forintba kerülő matracot, ágymelegítőt a csaló gyógyhatásúnak állította és darabját 600 ezer forintért kínálta. Két hónap alatt a nő mintegy 1,2 millió forintra tett szert.

A vádlott a kiszemelt idős embereket azzal szólította meg otthonuk előtt, hogy ajándékot ad nekik, mert nyereményjátékon kisorsolták őket. Azt mondta, ingyen adja a masszírozó ágymelegítőt, ha vesznek tőle még egy ilyen terméket 600 ezer forintért.

Egyik 89 éves taksonyi áldozatával elhitette, hogy az egyenként 600 ezer forintba kerülő matracot 90%-os engedménnyel, 350 ezerért megkaphatja. Az idős nő 350 ezer forintot a két csomag matracért.

Hasonlóan járt egy idős szalkszentmártoni házaspár. Tőlük úgy csalt ki 600 ezer forintot, hogy folyamatosan a nem létező nyereményjátékra, a termék gyógyhatására hivatkozott.

Ugyancsak a matrac hamisan ígért kedvező élettani hatásában bízva adta oda a vádlottnak 200 ezer forint megtakarított pénzét az utolsó „nyertes”, egy 80 éves siófoki asszony.

Elfogása után a nő a kicsalt összegeket több részletben megtérítette, így az idős sértettek kára megtérült. A büntetett előéletű, jelenleg szabadlábon lévő vádlottat csalással vádolják.

Az ügyészség vele  szemben felfüggesztett börtön kiszabását indítványozza. Bűnösségéről a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik