Belföld

A jó szíve lett a veszte a 84 éves asszonynak

Letartóztatták azt a 17 éves abaújszántói fiút, aki egy idős nőt rabolt ki Ózdon. A gyanúsított már a bűncselekmény előtt is jól ismerte a 84 éves nyugdíjast, bejárása volt a lakásába, mivel alkalmanként kisebb ellenszolgáltatások fejében a ház körüli munkákban segített neki.

Július 2-án este, kilenc körül a gyanúsított a bejárati ajtó benyomásával bement a nő lakásába, és a konyhaszekrény polcairól különböző használati tárgyakat rakott a nála lévő szatyorba. A zajt hallva a szobában tartózkodó nő kiabálni kezdett, hogy ki van a lakásban, majd kiment a konyhába és rászólt a fiúra, hogy mit keres ott, mire a srác megfenyegette, hogy megöli, majd az ellopott holmikkal együtt elhagyta a lakást.

Négy nap elteltével, szintén a késő esti órákban a 17 éves fiú újra besurrant a lakásba, de a nyugdíjas asszony azonban ismét megzavarta. A fiatalember hátulról megragadta, és pénzt követelt tőle. Ezt követően a fiú a nő köntösének a zsebéből kivett egy 2.000.-Ft-os bankjegyet, és távozott a lakásból.

Az idős asszony segélykiáltását meghallotta két közelben tartózkodó férfi, akik feltartóztatták, amíg kiérnek a rendőrök.

Az Ózdi Rendőrkapitányság a fiatalkorú elkövetőt a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével gyanúsítja, mely bűncselekményért bűnösségének megállapítása esetén akár öt év szabadságvesztést is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik