Belföld

Összeharapdált nemi szerv, pofozás, övvel fojtogatás – elszabadult az erőszak egy újbudai óvodában

Nagyon durva történettel fordult egy szülő a Népszavához: egy kislányt az egyik fiú csoporttársa övvel fojtogatott az újbudai Napsugár Óvodában. A kislányt az eset óta sikerült átíratni egy másik intézménybe, azonban nem ez volt az első hasonló eset, az elmúlt egy évben szinte általánossá vált az agresszió a gyerekek között. Az édesanya azt mondta a lapnak, hogy

az óvónők egyszerűen nem tudják kezelni a helyzetet, kevesen vannak.

A szülők írtak egy listát az erőszakos esetekről, amit az önkormányzatnak is elküldték, a fenntartó segítségében bízva:

  • előfordult, hogy az egyik gyerek két kézzel megfogta társának fejét és teljes erejéből az asztalba verte,
  • egy fiú megpofozta kislánytársát, majd építőkockát gyömöszölt a szájába,
  • egy kisfiú egy másik fiútársának nemi szervét nyilvánosan nyalogatta,
  • egy kislány arcát és nemi szervét pedig több kisfiú véresre harapdálta a mosdóban, erről az esetről látlelet is készült, a szülők feljelentést tettek.

Az említett óvodával kapcsolatos problémák Újbuda Önkormányzata számára ismertek, annak megoldására az elmúlt időszakban több lépés is született

– közölte a Népszavával az önkormányzat. Mint írták, az utóbbi nevelési évben az oviban jelentősen nőtt azoknak a gyerekeknek a száma, akik „szociális készségekben” eltérnek a koruknak megfeleltethető szinttől, ők jellemzően hátrányos családi környezetből származnak, legtöbbjük a kerületi átmeneti szociális otthonban lakik.

„Az említett problémák mielőbbi megoldása érdekében az önkormányzat felvette a kapcsolatot az Újbudai Humánszolgáltató Központ vezetőjével, kérve az Anyaotthonnal való szakmai kapcsolatok erősítésére és segítségnyújtásra a család és gyermekjóléti szolgáltatás területén” – írta az önkormányzat.

Kiemelt képünk illusztráció: MTVA/Bizományosi: Róka László 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik