Belföld

Közelít az ítéletidő, már riasztást is kiadtak

80 km/órás szél, 50 mm eső - mutatjuk, hol csaphat le órákon belül a vihar.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat frissítette veszélyjelzését. A reggeli figyelmeztetések után már citromsárga riasztást is kiadott azokra a járásokra, ahol órákon belül felhőszakadás lehet.

 

Éjfélig főleg a Dunántúlon, a középső országrészben és az Északi-Középhegység térségében lehetnek zivatarok. Zivatarok környezetében viharos (55-80 km/órás) szél is lehet.

A Dunántúlon néhol valószínű felhőszakadás (20-40 milliméter csapadék), de lokálisan még ennél is több (40-50 milliméter), eshet. A délnyugati részeken területi átlagban lehete 20 mm.

A középső országrészben késő estig egy-egy zivatar környezetében  viharos (80 km/órás) szél és jégeső is (1-2 cm körüli vagy alatti átmérővel) előfordulhat.

Éjszaka zivatarok környezetében továbbra is lehet felhőszakadás, lokálisan jelentős mennyiségű csapadék (20-40 mm). A Dunántúl délkeleti harmadában és az Alföldön ezt szélerősödés (40-60 km/órás) kísérheti.

Szombaton napközben előreláthatólag a délutáni órákig a középső területeken, a Dunától keletre (ezen belül az idő előrehaladtával egyre inkább a délkeleti részeken) fordulhat elő elszórt zivatar.

Zivatar környezetében a középső, déli részeken egy-egy helyen lokálisan jelentős mennyiségű (25-30 milliméternél több) csapadék, illetve viharos szél (60-75 km/órás) és kisebb méretű jég (1-2 cm alatti átmérővel) kialakulhat.

Kiemelt Fotó: MTI/ Beliczay László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik