Belföld

Bedőlt uniós beruházást hagyott hátra Szegeden Simonka köre

Nem sokáig működött a több százmillió forintért épített kalandpark.

Több százmillió forint uniós támogatásból épített Szegeden kalandparkot egy korábban Simonka György fideszes országgyűlési képviselő, illetve rokonsága érdekeltségébe tartozó agrárcég, de amint megnyitották a létesítményt, be is dőlt a vállalkozás – írja a hvg.hu.

A Kalandozoo nevű kalandparkra 2012-ben 278 millió forint uniós támogatást nyert a kft., a beruházáshoz az önkormányzati fenntartású Vadasparktól béreltek területet. Bár 2014 végéig meg kellett volna nyílnia a létesítménynek, háromszor is engedélyt kértek a halasztásra arra hivatkozva, hogy lassú az engedélyeztetés és nehézkes a banki ügyintézés.

Ugyanakkor 2014 nyarán nyomozás indult a kft. tevékenységével kapcsolatban a NAV feljelentése alapján, mert az adóigazgatási vizsgálat nyomán a támogatásokkal való visszaélést sejtettek – állítja a cikk. A nyomozás most is folyik, legutóbb július 15-ig hosszabbították meg.

A Paprikakert Tész Kft. a projekt lebonyolításával és a park működtetésével azt a Mentor Menedzsment Kft-t bízta meg, amely az évek során sokszor nevet váltott, tulajdonosai közt pedig felbukkant Simonka felesége, édesanyja, unokatestvére.

A kalandpark után több havi bérleti díjjal tartoznak, a hvg.hu úgy tudja, hogy az önkormányzat a cég felszámolását kezdeményezte emiatt. (Fotó: MTI / Rosta Tibor)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik