Belföld

Tíz évet kaphat a nyugdíjastól kicsalt 60 millióért

A kölcsönt a fiatalember felélte, elszórakozta.

Különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás. Ezzel  vádolják a 26 éves fiatalembert, aki csaknem 60 millió forintot csalt ki 2014. és 2017. között a nőtől. Pénzt, ékszereket és gépeket kért az őt támogató nyugdíjas asszonytól egy Győrhöz közeli településen.

A hatvanas éveiben járó nő már a településre költözésekor megsajnálta az akkor még gyerekkorú elkövetőt. Kezdetben édességekkel kedveskedett neki, de 2014-től – a férfi kérésére – pénzt adott neki.

2014. és 2017. között – 59 millió forintnak megfelelő – 193 ezer eurót adott a férfinak különböző célokra, autó, telek, ház vásárlására, büntetései, költségei kifizetésére.

A férfi – egyebek mellett – többször kért pénzt a vezetői engedély megszerzésére, melyet végül sosem szerzett meg. Erre egy balesetnél derült fény, amikor összetörte a sértett autóját. 2017-ben a sértett 655 ezer forint értékű ékszereit is kölcsönkérte, majd fűnyíró traktorját, egyéb gépeit, berendezési tárgyait is.

A sértettet a vádlott azzal hitegette, hogy az államkincstártól vár nagyobb összeget. Ennek alátámasztására álügyintézők nevében e-maileket is írt a sértettnek.

A pénzt a férfi felélte, bárokban elszórakozta. Az ékszereket zálogba adta, a gépeket, berendezési tárgyakat értékesítette. Tettéért a vádlottal szemben akár tíz év szabadságvesztés is kiszabható – közölte a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik