Belföld

Születésétől kezdve verte a fiát, hét évet kaphat

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 07. 02. 11:35

A gyermek pszichésen és érzelmileg súlyosan sérült.

Vádat emeltek a férfi ellen, aki rendszeresen verte kisfiát, míg nevelt gyermekét megfenyegette. A vádlott és a nő élettársi kapcsolatban éltek Esztergomban. 2012-ben született közös gyermekük, akit a nő előző kapcsolatából származó három másik gyermekkel együtt neveltek.

Az apának már a kisgyermek megszületésekor sem volt türelme a neveléshez. Zavarta a csecsemő sírása, ezért néhány hónapos korától rendszeresen alkalmazott testi fenyítést alkalmazott, mivel elvei szerint

a gyereket verve jó nevelni.

A vádlott a kisbabát rendszeresen megrázta, a pelenkán át fenekét ütötte, álló helyzetből az ágyra dobta. Amikor járni kezdett, rendszeresen a nyakára csapott, egyszer olyan erővel ütötte meg az arcát, hogy a gyermek szája vérzett.

Az apa az óvónőknek is azt mondta, ha nem bírnak a gyermekkel, nyugodtan verjék meg, mert a kisfiú csak hisztizik.

Amikor esténként a férfi hazaért, a fiú általában elbújt, annyira félt tőle. Az édesanya mindig a gyermek védelmére kelt, és többször elhagyta a párját a kisfiúval szemben tanúsított magatartása miatt.

Az apa a szülői kötelességét súlyosan megszegte, amikor a sértettet rendszeresen bántalmazta, ezért gyermeke pszichésen és érzelmileg súlyosan sérült.

A férfi és a legidősebb nevelt gyermeke között is feszült lett a viszony.

A fiú január 17-én a konyhában szóváltásba keveredett a férfival, aki ekkor megfenyegette, majd a nadrágja zsebéből elővett egy kést, amit a nevelt fia felé tartott. A vádlott pár nappal később megismételte fenyegetését, amikor nevelt fia megakadályozta, hogy kisfiút fenyítésként a tusolóban vízzel lelocsolja.

Az Esztergomi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetése, és személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás miatt emelt vádat. A halmazati szabályok miatt a vádlottra egy évtől hét évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható. Az elkövető büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság fog dönteni.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

Kommentek

This handout video grab taken from footage released by the Royal Thai Navy on July 11, 2018 shows rescue personnel during the rescue operation for members of the "Wild Boars" Thai youth football team inside the Tham Luang cave in Khun Nam Nang Non Forest Park in Mae Sai district. - The 12 boys rescued from a Thai cave were passed "sleeping" on stretchers through the treacherous passageways, a former Thai Navy SEAL told AFP on July 11, giving the first clear details of an astonishing rescue mission that has captivated the world. (Photo by Handout / ROYAL THAI NAVY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Royal Thai Navy " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.