Belföld

Születésétől kezdve verte a fiát, hét évet kaphat

A gyermek pszichésen és érzelmileg súlyosan sérült.

Vádat emeltek a férfi ellen, aki rendszeresen verte kisfiát, míg nevelt gyermekét megfenyegette. A vádlott és a nő élettársi kapcsolatban éltek Esztergomban. 2012-ben született közös gyermekük, akit a nő előző kapcsolatából származó három másik gyermekkel együtt neveltek.

Az apának már a kisgyermek megszületésekor sem volt türelme a neveléshez. Zavarta a csecsemő sírása, ezért néhány hónapos korától rendszeresen alkalmazott testi fenyítést alkalmazott, mivel elvei szerint

a gyereket verve jó nevelni.

A vádlott a kisbabát rendszeresen megrázta, a pelenkán át fenekét ütötte, álló helyzetből az ágyra dobta. Amikor járni kezdett, rendszeresen a nyakára csapott, egyszer olyan erővel ütötte meg az arcát, hogy a gyermek szája vérzett.

Az apa az óvónőknek is azt mondta, ha nem bírnak a gyermekkel, nyugodtan verjék meg, mert a kisfiú csak hisztizik.

Amikor esténként a férfi hazaért, a fiú általában elbújt, annyira félt tőle. Az édesanya mindig a gyermek védelmére kelt, és többször elhagyta a párját a kisfiúval szemben tanúsított magatartása miatt.

Az apa a szülői kötelességét súlyosan megszegte, amikor a sértettet rendszeresen bántalmazta, ezért gyermeke pszichésen és érzelmileg súlyosan sérült.

A férfi és a legidősebb nevelt gyermeke között is feszült lett a viszony.

A fiú január 17-én a konyhában szóváltásba keveredett a férfival, aki ekkor megfenyegette, majd a nadrágja zsebéből elővett egy kést, amit a nevelt fia felé tartott. A vádlott pár nappal később megismételte fenyegetését, amikor nevelt fia megakadályozta, hogy kisfiút fenyítésként a tusolóban vízzel lelocsolja.

Az Esztergomi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetése, és személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás miatt emelt vádat. A halmazati szabályok miatt a vádlottra egy évtől hét évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható. Az elkövető büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság fog dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik