Belföld

Fejszével támadt az ivócimborájára egy 18 éves nyírádi fiú kocsmázás után

A 18 éves fiú és az 57 éves sértett egy ideig együtt laktak a vádlott édesapjánál, azonban 2016 nyarán a sértett elköltözött. A vádlott rendszeresen fogyasztott alkoholt, amelynek hatására nem mindig tudta féken tartani az indulatait.A fiú görcs-gátló, nyugtató, altató hatású gyógyszert vett be, majd egy nyírádi vendéglőbe ment, ahol találkozott az idősebb cimborájával, akivel együtt italoztak.

A fiú felajánlott egy téli bakancsot a férfinak, ezért elmentek a srác lakóhelyére. A fiatalembernek a ház kapujához nem volt kulcsa, édesapja nem tartózkodott otthon, ezért dühös lett, hogy csak a kerítésen átmászva tudnak bejutni.

A fiút ezt követően a ház mögötti fáskamrába hívta a sértettet. De annyira ideges volt, hogy a cigarettát a földre dobta. Az idősebb férfi lehajolt érte és próbálta megnyugtatni, de hiába. A vádlott felvette a tárolóbban lévő 65 cm nyélhosszúságú, 20,5 cm fejhosszúságú fejszét, és egy alkalommal, nagy erővel, hátulról, a fejsze tompa fokával a feje jobb oldalán, a füle fölött megütötte a sértettet, aki a földre esett és erősen vérezni kezdett.

A fiú még 2-3 alkalommal fejbe vágta a fejszével a földön fekvő cimboráját. A sértett megpróbált védekezni, de elvesztette az eszméletét. A vádlott megijedt, átkiabált segítségért a szomszédba, az ott lévő tanú hívta a mentőket. A sértett koponyasérülései életveszélyesek voltak, csak a kiérkező mentőknek köszönheti, hogy életben maradt.

Az elsőfokú bíróság életveszélyt okozó testi sértés miatt 5 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat azzal, hogy legkorábban a szabadságvesztés büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen a vádlott és a védő jelentett be fellebbezést enyhítés érdekében.

A Győri Ítélőtábla a mai napon megtartott nyilvános ülésen az elsőfokú bíróság döntését helybenhagyta. További súlyosító körülményként értékelte a másodfokú bíróság azt, hogy a sértettnek maradandó fogyatékossága keletkezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik