Belföld

Csak nálunk szabadulhatna a halál zsoldosa

szegedi-csillag-borton(210x140)(2).jpg (szegedi csillag börtön)
szegedi-csillag-borton(210x140)(2).jpg (szegedi csillag börtön)
Ha Magda Marinkót kiengednék a Csillagból, akkor sem kerülne szabadlábra.

A Délmagyar járt utána a hírnek, hogy Magda Marinko hamarosan valóban kiszabadulhat-e a szegedi Csillag börtönből (képünkön).

A férfit életfogytiglani fegyházra ítélték, aminek alsó határa 25 év.

Bátyi Zoltán, a Szegedi Ítélőtábla sajtótitkára, aki évekig kutatta Marinko ügyeit azt mondta, Marinkót – ahogy az a skálás gyilkossal is történt – korántsem biztos, hogy kiengedik.

Magda Marinko titkos kapcsolata
Könyv a gyilkológépről: a hajdani légiós nem állt szóba a szerzővel, nem is érdekli, hogy írtak róla.
Bemutatkozik a halál zsoldosa
Tények, adatok, vallomások, nyomozati anyagok – a valóság a kilencvenes évek legrettegettebb sorozatgyilkosáról, Magda Marinkóról.

A bíró a büntetést meghosszabbítja, ha úgy véli, veszélyes még a társadalomra.

Ráadásul Marinko ügyében két ítélet is született, az egyik Magyarországon, a másik pedig az akkori Jugoszláviában. Magyarországon csak az itt elkövetett bűncselekmények miatt ítélték el, a szabadkai és palicsi gyilkosságokért viszont nem. Azokért halálra ítélték, és kérték is a kiadatását, de Magyarországon már akkor sem volt halálbüntetés, és érvényben volt egy szerződés, amelyik szerint nem adhatunk ki olyan országnak bűnözőket, ahol kivégezhetik őket

– tette hozzá a sajtótitkár. Azóta Szerbiában sincs halálbüntetés, így ha Marinkót a Csillag börtönből ki is engednék, át kellene adni a szerb hatóságoknak.

Marinko Magyarországon – bizonyíthatóan – négy embert gyilkolt meg Kecskeméten és Orosházán. A nyomozók szinte biztosra vették, hogy a szegedi Z. Nagy családdal (szülőkkel és a két gyerekkel) is ő végzett, de a bíróság ezt nem találta bizonyítottnak, így ezért nem ítélték el a szerb férfit.

Kiemelt fotó: Neményi Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik