Belföld

Ráncfelvarrást ajánl Orbánnak a szakértő

Az első Orbán-kormány protokollfőnöke szerint a kormányfőnek legalább a szabójára hallgatnia kellene.

A Népszavának Görög Ibolya azt mondta, az öltözködés protokolláris kérdés is, Orbán Viktor jobban tenné, ha elfogadná a tanácsokat a körülötte lévőktől, vagy legalább a szabójától. A lap azt követően kereste meg az egyik legismertebb szakértőt, az első Orbán-kormány protokollfőnökét, hogy nyilvánosságra került egy fotó, amelyen Orbán Viktor a Visegrádi Négyek (V4) vezetőivel és Sebastian Kurz osztrák kancellárral áll.

Előnytelen Orbán-képet posztolt a szlovák kolléga
Fake vagy valódi Orbán Viktor fotója a V4 miniszterelnökök panoptikumából?

Görög Ibolya szerint a miniszterelnök valószínűleg nem hiszi el, meg sem hallgatja a kritikát, pedig erre szüksége lenne, hiszen

egy pocakosabb férfinak bővebb, kicsit hosszabb zakót kell felvennie. A nadrágnál pedig fontos, hogy csak elől vethet a boka fölött egy buggyot és egyenesen kell állnia. Orbán nem tartja be a megfelelő szabályokat, valószínűleg nem is figyel azokra

– tette hozzá. Szerinte egy tanácsadónak meg kellene mondania Orbánnak:

miniszterelnök úr, ne haragudjon, de ez így nem jó, másikat kell csináltatni.

Görög Ibolya a lapnak felidézte, hogy Orbán Viktor már többször megszegte az etikett szabályait. Többször zsebre dugott kézzel jelent meg hivatalos tárgyaláson, legutóbb így fogott kezet az osztrák kancellárral is. A diplomáciában elfogadhatatlan módon kézcsókkal köszöntötte Angela Merkelt és próbált kezet csókolni Indiában Sonia Gandhinak is.

Görög Ibolya (görög ibolya)
„Orbán kézcsókja abszurdum”
Miután Orbán Viktor megpróbált kezet csókolni Indiában Sonia Gandhinak, a Hír24 megkereste Görög Ibolya protokollszakértőt, hogy mondja el, ki hibázott az eset során.

Az öltözékével is többször akadt gond, 2013-ban például a japán császár mellett került kínos helyzetbe, a nem jól szabott öltönye miatt. Görög Ibolya szerint tehát több apróságra fel kellene hívni a figyelmét, de Orbán Viktor a megjelenéséhez sem fogad el tanácsokat senkitől.

A nem méretre szabott ruha miatt a divattervező, Herczeg Zoltán felajánlotta, hogy a szeretet és a béke jegyében, ingyen vállalja a miniszterelnök úr nadrágjának méretre igazítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik