Belföld

Előnytelen Orbán-képet posztolt a szlovák kolléga

Néhány napos késéssel kezdett terjedni a magyar neten Orbán Viktor fotója: egy csoportkép, amelyen a magyar miniszterelnök a központi figura.

A kommentelők jelentős része bizonytalan, valódi-e a fotó, vagy photoshop. A bizonytalanságot az okozza, hogy az erős reflektorok annyira túlexponálttá tették a képet, hogy a szereplők panoptikumi figuráknak tűnnek rajta. A másik ok, hogy az erős fényben az öltönyök is szinte egyformának tűnnek, Orbán Viktorét kivéve.

A zakó valószerűtlenül kidudorodó pléhkeménységű görbületben veszi körbe a magyar miniszterelnök felsőtestét, nadrágja pedig gyűrött alufóliaként harmonikázik alul. Óriási a kontraszt a többiekhez képest, úgy tűnnek, mintha rájuk öntötték volna a fémes csillogású öltönyöket.

Nos, a kép valódi.

A szlovák kormányfő tette közzé csütörtökön Facebook-oldalán. Peter Pellegrini a Várbazárban tartott V4-es csúcstalálkozóról posztolt több képet is, amelyek egyébként nem ennyire előnytelenek a magyar kormányfő számára.

Orbán Viktor a hét elején járt Varsóban, hogy átvegye a visegrádi országok soros elnökségét: Magyarország júliustól vezeti a V4-csoportot. A miniszterelnök ebből az alkalomból június 21-én Budapesten a Várkert Bazárban fogadta Peter Pellegrinit, Szlovákia miniszterelnökét, Andrej Babist, Csehország miniszterelnökét és Mateusz Morawieckit, Lengyelország miniszterelnökét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik