Belföld

Két év felfüggesztettet kapott az ismerőse fejét szétrúgó tini

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 06. 20. 14:32

Az Egri Törvényszék fiatalkorú N. R. Gy. I. rendű vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt két év fiatalkorúak börtönbüntetésére ítélte, melynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette, és megállapította, hogy a fiatalkorú vádlott a próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt áll. A törvényszék N. Sz. J. II. rendű vádlottat bűnsegédként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt hat hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette.

A törvényszék által megállapított tényállás szerint a vádlottak testvérek. 2017. március 10-én délután mindkét vádlott Sarudon tartózkodott, amikor a sértett ittas állapotban kerékpárját tolta, és a sógornőjéhez tartott. A sértett a ház kapujához letámasztotta a biciklit, majd átment az út túloldalára, és ott a 14 éves I. rendű vádlottal néhány szót váltott, amin összevitatkoztak. A II. rendű vádlott többször odaszólt a testvérének, az I. rendű vádlottnak, hogy ne tűrje a sértett sértő szavait, hanem „adjon neki”.

Erre az I. rendű vádlott kétszer fejbe rúgta a guggoló sértettet. A sértett a rúgásoktól oldalra dőlt, majd felállt, de a feje ekkor már nagyon vérzett. A II. rendű vádlott tovább biztatta a testvérét. Az I. rendű vádlott ekkor megragadta a sértettet, az árokba lökte, majd az árokban fekvő sértettet még egyszer fejbe rúgta. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A sérülések közvetett életveszéllyel jártak, melyet az idejében alkalmazott orvosi terápia hárított el. Az ítélet jogerős, azt az ügyész, a vádlottak és védőik tudomásul vették.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Szeged, 2018. szeptember 4.
Farkas Pál szobrászművész alkotása, Semmelweis Ignác szobra a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának kertjében 2018. szeptember 4-én, a szoboravató napján.
MTI Fotó: Rosta Tibor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.