Belföld

Eldöntötte az elnökség, hogy legyen újra MSZP-székház

A XI. kerületi Villányi úton alakít ki pártközpontot az MSZP – erősítette meg többedjére Tóth Bertalan, a párt vasárnap megválasztott elnöke, ezúttal az Inforádió Aréna című műsorában.

Az igazi kérdés nem az, hogy ki lett az MSZP-elnök, hanem hogy meddig lesz még MSZP
A szocialisták nem engedték Mesterházy Attilának, hogy visszavegye a pártot. Tóth Bertalan vállán landolt a haldokló párt teljes súlya.

Tóth Bertalan azt mondta, jelenleg nincs székháza az MSZP-nek, ezért szeretnének egy pártközpontot kialakítani a Villányi úti konferenciaközpontban.

Megjegyezte, erről már döntött az elnökség.

A pártelnök-frakcióvezető arról is beszámolt, hogy az MSZP adóssága alig több mint félmilliárd forint. Emlékeztetett arra, hogy 2014-ben több mint kétmilliárd forintos adóssággal adta át az akkori vezetés a pártot az új elnökségnek.

Az MSZP 2016 elején adta el utolsó székházát: a Jókai utcai irodaházért sajtóinformációk szerint 800 millió forint körüli összeget kapott a párt a vevőtől, a Geoholdingtól és a Móra könyvkiadótól.

Az ötszintes VI. kerületi épületet 2009-ben, még Gyurcsány Ferenc pártelnöksége alatt vásárolták a szocialisták 700 millió forintért, és úgy 100 milliót költöttek a felújítására. 2014 végére azonban az MSZP nem tudta fizetni a jelzáloghitellel terhelt székház fenntartásának havi tízmilliós költségét. A szocialisták hivatali apparátusa már az eladás előtt elköltözött a Képviselői Irodaházban és a Villányi úti irodaházba.

A Villányi úti iroda pártszékházzá alakítása már Tóbiás József pártelnökben is felmerült, aki arról beszélt, hogy Horn-centerré alakítanák az épületet. Ez nem csak pártszékház, hanem civilek találkozóhelye is lenne egyben. A mostani tervek között is szerepel ilyen elképzelés.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik