Belföld

Pár óra leforgása alatt két nőt is kirabolt és összevert egy férfi a fővárosban – videóval

Egy nap alatt két nőt is megtámadott egy 34 éves férfi. Az egyik – 80 éves – sértett a bántalmazás következtében súlyos csonttöréseket szenvedett.

A vádirat szerint a vádlott tavaly május 30-án reggel egy IX. kerületi társasháznál figyelt fel az időskorú nőre. A 80 éves asszony a bejáratnál állva a házban lakó barátnőjéhez csengetett fel, majd amikor az ajtó kinyílt, bement a lépcsőházba. Ekkor hallotta, hogy a mögötte bezáródott kapun a vádlott kopog és kéri, hogy engedje be.

A sértett visszafordult, kinyitotta az ajtót, mire a vádlott azonnal, minden előzetes felszólítás nélkül, azért, hogy az értékeit megszerezze, nagy erővel, ököllel megütötte az időskorú nőt.

Az idős asszony az ütés hatására elesett. Ekkor a vádlott fölé hajolt, és amikor látta, hogy a sértett ráesett a táskájára, a földön fekvő nőt megemelte, és a táskát kirángatta alóla. A férfi ezután a sértettől elvett táskával – valamint a benne lévő pár ezer forint készpénzzel, mobiltelefonnal, egyéb személyes tárgyakkal és iratokkal együtt – elhagyta a helyszínt. A nyugdíjas asszony a bántalmazás következtében súlyos, több csont törésével járó sérüléseket szenvedett.

A fentieket követően, a vádlott hazament, átöltözött, majd még ugyanazon a napon kora délután a XX. kerületben egy másik nőt is megtámadott. Az egyik buszmegálló felé sétáló nőt a férfi megszólította, és először cigarettát kért tőle, majd várakozás nélkül ököllel megütötte. Ezután egy hirtelen mozdulattal kitépte a sértett nyakából az arany nyakláncot, majd a védekező nőt ököllel ismét megütötte, aminek hatására már a sértett elesett. A vádlott ezután a nyaklánccal együtt elfutott.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetést töltő férfit kétrendbeli rablás bűntettével, valamint súlyos testi sértés bűntettével vádolja, amely bűncselekmények büntetési tétele öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik