Belföld

Bízik a bíróságban a megerőszakolt lány nagymamája

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt az ellen a nyolc férfi ellen, aki tavaly júniusban elkábított, majd megerőszakolt egy 16 éves lányt Kesznyétenben. A lány nagymamája ismeri az elkövetők családját, és nem érti, hogy tehettek ilyen szörnyűséget az unokájával.

Kesznyéten a Tiszaújvárosi járásban, Miskolctól 30 kilométerre található. A helyiek különösen büszkék a községben lévő református templomra és a közelükben lévő tájvédelmi területekre. A takaros, gondozott házak mellett rozoga, elhagyott épületeket is látni. Egy ilyen romos házba (kiemelt képünkön) vitték magukkal Petrát is, miután elszívattak vele egy szintetikus drogot tartalmazó cigit.

A lány annyira bódult állapotba került, hogy lépni is alig tudott. A férfiak betámogatták a lakatlan házba, ahol hárman is megerőszakolták. Ezt követően átvitték a szemben lévő házba, ahol még öten meggyalázták. Az eset este kilenc és hajnal egy között történt, akkor kezdték el ugyanis keresni Petrát a szülei. Végül valaki meglátta, amint az utcán szédeleg, és hazavitte. Petra mamája tőlünk tudta meg, hogy vádat emeltek az unokáját megerőszakoló férfiak ellen.

Nagyon kiborultam, amikor történt az eset. Még most is nehéz indulat nélkül beszélni a történtekről. Tudja, az én nagyapám rendőrparancsnok volt, lehet, hogy megrángatnám őket. De tudom, hogy ez nem megoldás. Nagyon bízom a bíróságban, mert ezeknek börtönben a helyük

– mondta a megerőszakolt lány nagymamája.

Elmesélte még, hogy sokáig nem beszélt a borzalmakról előtte a család. Attól féltették ugyanis, hogy túlságosan felzaklatja magát és valami baja lesz. Egy évvel a történtek után azonban már hangot mer adni a benne kavargó érzelmeknek.

Petráék heten vannak testvérek. Elváltak a szülei és azóta a menyemmel él. Az általános iskola elvégzése után beíratták a kereskedelmibe, de sajnos hiába vették fel, otthagyta a sulit. Az igazság az, hogy nem szeret tanulni. Próbáltam jobb belátásra bírni, de hiába. Azt viszont jó látni, hogy túltette magát lelkileg a történteken. Azóta van egy kis barátja is, akivel jól kijön.

A nagymama ismeri az unokáját megerőszakoló férfiak szüleit. Azt mondja, mindegyik jóravaló becsületes család, ezért sem érti, hogy tehettek ilyen szörnyűséget Petrával. Az ügyészség a nagykorú vádlottakra fegyházbüntetés, fiatalkorú társukra börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik