Belföld

Megszólalt a szíven szúrt dági asszony

Kiengedték a kórházból azt az 56 éves dági asszonyt, akit kis híján halálra szurkált a férje egy családi veszekedés során. A kisebbik fia, Gergő lefogta az anyjára támadó édesapját, de az idős férfi légzése egyszer csak leállt.

Rettenetes családi tragédia történt másfél hónappal ezelőtt Dágon. Egy családi vita odáig fajult, hogy a családfő többször is szívtájékon, illetve tüdőn szúrta a feleségét. A megkéselt asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy napokig mesterséges kómában tartották az orvosok. A 24. hu utolérte az özvegyet, aki most először szólal meg a családi tragédia óta.

Köszönöm szépen javulgatok. Kiengedtek a kórházból, de folyamatosan kontrollra kell járnom. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyi idő lesz, amíg felépülök. De ne haragudjon ennél többet nem szeretnék mondani. Gondolhatja, hogy vagyok most lelkileg

– mondta az özvegy, akinek kisebbik fia, Dávid részletesen elmondta, hogy hol érték szúrások az édesanyját, és mit mondott neki a bátyja a történtek után.

Azt mondta, hogy hallotta, hogy apu matat éjszaka, és megpróbálta megállítani. Addigra viszont már négyszer is megszúrta anyut. Kétszer a szíve mellett, egyszer pedig a tüdejét és lejjebb

– nyilatkozta lapunknak korábban Dávid, aki szerint már a tragédia előtt is voltak kisebb veszekedések a szülei között. Az utóbbi időben azonban egyre sűrűbbek, és durvábbak lettek közöttük ezek a viták. Édesapja azt mondta, hogy ő nem szeretné, ha válás lenne a dologból, de az asszony közölte vele, hogy ha nem javul a helyzet, akkor ez lesz a vége. Nem sokkal később pedig bekövetkezett a tragédia.

Kerestük a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy megtudjuk, hol tart a nyomozás és a boncolási jegyzőkönyv szerint mi a férfi halálának a pontos oka, de mivel folyamatban lévő ügyről van szó, nem kívántak nyilatkozni. Annyit azonban elárultak, hogy még mindig nincs meg az orvosszakértői vélemény. Az emberöléssel gyanúsított férfi testvére mindenesetre kiáll az öccse mellett.

Öcsém egyelőre próbálja felfogni a történteket, de nem igazán tudja. A történtek után sokkot kapott, és még most is teljesen össze van zavarodva. Saját maga sem tudja még, hogy mi merre, hány méter. Bármennyire is nagy darab férfi, teljesen összeroppant lelkileg. Azt viszont nem értem, hogy sokan úgy állítják be a testvéremet, mintha gyilkos lenne. Még nincs meg a boncolás eredménye, még mi sem tudjuk, hogy miben halt meg az édesapánk

– nyilatkozta a nagyobbik fiú, aki szerint a feszített munka és a sok idegeskedés vezetett az április végi családi tragédiához.

Édesapám buszsofőrként dolgozott. Nem ivott, nem dohányzott és évek óta nagyon komoly műszakokat vállalt be, hogy minél magasabb nyugdíja legyen. Állandóan délutános volt. Négy napon keresztül tolta, aztán amikor hazajött, neki állt megetetni és ellátni a jószágokat. Anyu állandóan könyörgött neki, hogy ne csinálja, de ő szerette volna minél nagyobb biztonságban tudni a családot, ezért túlhajszolta magát. Olyannyira, hogy nemrég kapott egy nagyon durva ideg-összeroppanást

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a 35 éves férfi ellen, aki továbbra is szabadlábon védekezhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik