Belföld

Bayer Zsolt jó nagyot rúgott a német diplomáciai kapcsolatokba

Bayer Zsolt a kormányzati napilap, a Magyar Idők véleményrovatában közölt Bűn és bűnhődés című nyílt levéllel kedden páros lábbal  szállt bele a németekbe.

A kormány kedvenc publicistája az egyenesen Németország budapesti nagykövetének címzett írásban frusztráltnak, betegnek és kollektív elmebajosnak nevezi a németséget, amely önsorsrontó módon ostorozza magát a második világháború idején elkövetett bűnök miatt. Ilyen hangnemben nem mostanában szólt az Orbán-közeli körökből bárki is a nyugati szövetségeshez.

Bayer nem nevezi nevén a milliók halálát jelentő holokaausztot, de azt írja:

Immáron a negyedik generáció születik meg lassan, amelyiknek szembe kell néznie az örök és jelek szerint soha el nem múló német lelkiismeret-furdalással, önostorozással, kisebbrendűségi érzéssel és frusztrációval, csak azért, mert dédszüleik elkövettek egyszer valami szörnyű bűnt.

Bayer szerint ezzel „a lelkét, tartását, hitét, hagyományait és múltját vesztett németséggel ugyanis bármi megtehető”, rá lehet kényszeríteni „például az egész harmadik világ”, vagyis a migránsok befogadását.

Az eszmefuttatás szerint „olyan Európával összeegyeztethetetlen, ellenséges és tökéletesen haszontalan, mindenre alkalmatlan milliókat” fogadtak be, akik legalábbis részben „megerőszakolandó és megerőszakolható alsóbbrendűként tekint a német lányokra és asszonyokra, és néma, ellenállásra, védekezésre, főleg ellentámadásra képtelen birkaként tekint a német férfiakra”.

A német bürokrácia „önmaga paródiájává vált, hozzárohadt a körülményekhez”, és a németek saját magukat „vezetik ki a létezésből”, amikor félrenéznek, és azt mondják, hogy „egyetlen etnikumot sem lehet a bűnnel azonosítani, a rasszizmus pedig amúgy is tilos” – írta Bayer.

Az írás végén jön a lényegi üzenet Németország számára, amelyben összeveti a holokausztot és a menekültek befogadását:

Ezt csinálták maguk a saját hazájukból. A fekete-erdei klinika és a Derrick irigyelt, csodálatos és csodált, tiszta, rendes és gazdag világából. Maguk nagyobb bűnt követnek el most, mint dédszüleik akkor elkövettek, és akikre hivatkozva most megteszik azt, amit megtesznek.

Maguknak sem lesz bocsánat. Vagy azért, mert nem is marad német, aki majd megbocsásson, vagy azért, mert egyszer végre fellázadnak a maradék németek, és pontosan oda fogják magukat sorolni, ahová a dédszüleiket: a nemzet gyilkosai közé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik