Belföld

Nem érdekli a Teréz körúti robbantással vádolt P. Lászlót, hogy új ügyvédje van

Cseterics Krisztián védőügyvéd már a két héttel ezelőtti bírósági tárgyalás szünetében megpendítette, hogy felmentését kéri majd a Teréz körúti robbantás kapcsán. Az ügyvéd azzal indokolta kijelentését, hogy P. László nem hajlandó fogadni őt a börtönben, és megtagad mindenféle együttműködést.

Ebben a percben kaptam a bv-től egy levelet, hogy az ügyfelem megtagadja, hogy kommunikáljak vele, és nem járul hozzá ahhoz sem, hogy adatokat küldjenek neki.

– mondta korábban lapunknak Cseterics. A mai bírósági tárgyaláson hivatalosan is bejelentették, hogy a jövőben Jován László látja el P. László jogi képviseletét. Kérdés, vele hajlandó lesz-e együttműködni a Teréz körúti robbantással vádolt P. László, aki édesapjától értesült arról, hogy új ügyvédje lesz.

Két napja beszéltem a fiammal utoljára. Nem érdekli, hogy új ügyvédje van. Azt mondta, hogy nem foglalkozik vele. El van varázsolva. Csak a lélekvándorlás érdekli

– mondta lapunknak P. László édesapja, aki eddig csak telefonon egyeztetett a fia új ügyvédjével. Az édesapa szerint a korábban elhangzottak mellett több oka is van annak, hogy Cseterics Krisztián nem védi többé a fiát.

Szerintem egész egyszerűen nem bírta azt a szakértői eljárások során tapasztalt sok  igazságtalanságot, ami volt. De a döntésébe nyilván belejátszik az is, hogy a védence nem működött vele együtt. Köszönöm az ügyvéd úrnak, amit eddig tett.

– tette hozzá.

Megkerestük Csetericset, hogy megtudjuk melyik szakértői eljárásokra gondolhatott P. László édesapja, de nem kívánta kommentálni az apa kijelentéseit. A robbantással vádolt férfival való afférjairól azonban először beszélt részletesen.

P. László már az eleje óta ellenezte, hogy beszéljek vele. Azt mondta, hogy az ellensége vagyok, és megtagadta, hogy kiadjanak számomra bármilyen vele kapcsolatos információt. Olyannyira ellenségének tekintett, hogy tőlem kérte számon, hogy mikor fogják kiengedni, és mi ennek a feltétele, illetve, hogy meddig fogjuk kínozni még. Szerinte az egész bírósági tárgyalás csak egy színház. Így nem lehet dolgozni

– fakadt ki Cseterics.

Mint arról beszámoltunk, a Központi Nyomozó Főügyészség 2017 decemberében emelt vádat az ügyben, a vádirat két pontból áll. Az első a robbantásról szól, ami miatt az ügyészség előre kitervelten, aljas indokból, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, illetve robbanóanyaggal és robbanószerrel visszaélés bűntettével vádolja P. Lászlót. A második vádirati pont a robbantás után, október elején megírt és el nem küldött levélről szól, amelyet a vádlottól lefoglalt laptopon találtak meg a nyomozók. Ebben a vádlott kilátásba helyezte, hogy további robbantásokat követ el, ha a Belügyminisztérium nem fizet ki neki egymillió eurót. Emiatt az ügyészség terrorcselekmény előkészületével is vádolja P. Lászlót, akire az ügyészség fegyházban végrehajtandó, életfogytig tartó szabadságvesztést kért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik