Belföld
Fotó: Karancsi Rudolf/24.hu

Toroczkai: „Az ítélet koncepciós, de jogerős”

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 06. 08. 15:07

Szerinte azért zárták ki, hogy ne akadályozza meg Vona Gábor visszatérését.

Toroczkai Lászlóközösségi oldalán – reagált arra, hogy a Jobbik kizárta. Szerinte egyszerűen egy koncepciós ítélet született, amit korábban egy interjúban már ki is hirdetett Gyöngyösi Márton,

jól mutatva hogyan is működik egy ideje ez a párt. A Szabó Gábor pártigazgató édesapjával és Vona Gábor testőrével felálló, vélhetően nagyon független etikai bizottság kizárt a Jobbikból.

Szerinte ő nem akarta a pártot szétszakítani, de a Dúró Dóra és ellene indított hadjárat végül valóban kettészakítja a Jobbikot.

Azt is írják mindenféle konkrét bizonyíték nélkül, hogy én az elnökségi ülésekről már korábban a médiának szivárogtattam, eközben tény, hogy a Magyar Idők hamarabb tudta az alapszabály-módosító közgyűlésünk helyszínét, mint én alelnökként, de számos ehhez hasonló példát említhetnék.

A Jobbik a pillangóból lett hernyó

A párt ezernyi lyukon keresztül szivárog régóta – tette hozzá, jelezve a szivárogtatás is nagy baj, de még nagyobb a tagság átverése, a titkos együttműködések a hazaárulókkal,

a belülről irányított lejárató kampányok a nem eléggé bólogató jobbikosok ellen, a pénzen vett lojalitás, a zsarolások, az antidemokratikus működés, az a mocskos munka, amellyel az alulról építkező őszinte mozgalomból egy elvtelen, hazug bizniszpártot csináltak. Ez egy fordított átalakulás volt, a Jobbik esetében a pillangóból lett hernyó.

Toroczkai szerint őket azért kellett kiszorítani, végül kizárni, mert ezt akadályozták,

gátjai lettek volna az egész átalakulást levezénylő, Sneider Tamás elnökségét is kitaláló Vona Gábor visszatérésének.

Vona Gábor ugyanis nem tudja elengedni a hatalom gyűrűjét, nem tud a miniszoknyás kíséret nélkül élni.
Az ítélet koncepciós, de jogerős. Nem vagyok jobbikos többé.

A lassan két évtizede formálódó bajtársi közösség megmarad, sőt tovább növekszik, újabb és újabb csatlakozókkal, de már nem a Jobbikhoz, nem is a Jobbik körül. Június 23-án a közösség fogja megmutatni az irányt – írta.

Fotó: Bielik István / 24.hu
Többen is kilépnek a Jobbikból
Követik Dúró Dórát.
Fotó: Karancsi Rudolf/24.hu
Toroczkai zászlót bont június 23-án
Szerinte már értelmetlen arról beszélni, hogy a Jobbikot egyben kell tartani.
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Kommentek

Pusztazámor, 2012. május 24.
A Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ lerakójának tetején ürít egy kukásautó. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kukásautói szállítják a Budapesten keletkezett szemét egy részét a telepre.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.