Belföld

Börtönből húzta le az emberek pénzét

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a jogerős szabadságvesztés büntetését töltő férfival szemben, aki pénznyeremény valótlan ígéretével telefonegyenlege feltöltésére vette rá a sértetteket.

A vádlott 2016. év júniusában jogerős szabadságvesztés büntetését töltötte, ennek során ismeretlen módon birtokába került telefonkészülékébe felváltva, két hajléktalan személy nevére vásárolt SIM-kártyát tett be. A vádlott a börtönből véletlenszerűen különböző telefonszámokat hívott fel annak érdekében, hogy a telefont felvevőket megtévessze, és pénznyeremény ígéretével telefonegyenlegek feltöltésére vegye rá, amelyeket azután a későbbiekben felhasznált.

A férfi az egyik magyarországi mobilszolgáltató képviselőjeként mutatkozott be. Egy szegedi sértettnek azt mondta, hogy 125.000-.Ft-ot nyert, s ehhez úgy juthat hozzá, hogyha az összeget a vádlott utasításai szerint bankautomatán keresztül feltölti a bankszámlájára. A férfi útmutatásának megfelelően még aznap a sértett az egyik bankautomatánál a vádlott által megadott telefonszámra 15.000.-Ft-onként 90.000.-Ft-ot töltött fel, a további tranzakciók kizárólag azért nem sikerültek, mert a bankautomata a fenti összeget meghaladóan a megbízásokat elutasította.

Ugyanezzel a módszerrel hívott fel egy pécsi sértettet is, akinek szintén 125.000.-Ft-os nyereményről számolt be. Ebben az esetben 15.000.-Ft-onként 135.000.-Ft került feltöltésre a vádlott által használt telefonkártyára.

A járási és nyomozó ügyészség a vádlottat 2 rendbeli kisebb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja, amelyeket többszörös visszaesőként követett el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik