Belföld
Budapest, 2015. február 25.
A február 22-i veszprémi időközi országgyűlési képviselő-választásra a külképviseleteken leadott szavazatokat tartalmazó egyik urna a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ülésén Budapesten 2015. február 25-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Időközi választás Józsefvárosban: rákapcsolt a kamugyár

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2018. 06. 05. 09:28

Korábban a témában:

Július 8-án időközi polgármester-választásokat tartanak Józsefvárosban, Budapest VIII. kerületében. A Város Mindenkié nevű, a kerületben is aktív civil csoport Facebook-oldalán jelentette be, hogy

a Demokrata Párt jelöltje Mester Márton Tamás és segítői azzal kopogtatnak, hogy A Város Mindenkié támogatásával indul. Ez nem igaz, nem is találkoztunk még soha vele és kérjük, hogy ha ezt halljátok, szólítsátok fel a hírvivőt, hogy ne éljen vissza a nevünkkel.

Nem ez az első furcsaság a kampányban: a közpénzből fenntartott kerületi lapban a Fidesz jelöltjének, Sára Botond alpolgármesternek a nevét összesen 8 oldalon 22-szer írták le. Mindezt úgy, hogy sem a közelgő választásról, sem az ellenzéki jelöltekről egy sort sem írtak. Az esetről a civilek közös jelöltje Dr. Győri Péter számolt be.

Budapest, 2014. június 2.
Az Országház felújított alsóházi ülésterme 2014. június 2-án.
MTI Fotó: Beliczay László
Józsefváros is bevehető az ellenzéknek
Kiszámoltuk, hogy a két parlamentbe távozó polgármestert – Kocsis Mátét és Hajdu Lászlót – milyen esetben válthatja ellenzéki városrészvezető az időközi polgármester-választásokon.

Frissítés: Mester Márton Tamás reakciója

Cikkünk megjelenése után Mester Márton Tamás levélben kereste meg lapunkat. Mint írja:

A város mindenkié csoport közölésében, miszerint Én és aktivistáink a csoport nevében kér ajánlásokat az időközi választáson való elindulásomhoz, nem igaz és ezúttal szeretnék elhatárolódni ettől a kijelentésüktől!

Korábbi reakcióját is idézi:

Kedves Mindenki! Ezúton szeretnék elhatárolódni a fentírtaktól! Bár egyet értek a város mindenkiért törekvéseivel, azonban Magam soha sem építettem a kampányomat más, tőlem független szervezet támogatására. Saját programomat a kerület lakosaira és azok problémáira építettem.

Szavai szerint kérte a csoportot, hogy nevezzék meg, hogy kinél és ki kampányolt  szervezete nevével az ő ajánlásához, azonban a mai napig nem nevezték meg,

így a 10 aktivistámból nem tudom kideríteni, hogy ki állított ilyen valótlanságot.

Hozzátette: a Demokrata Párt nem kamupárt, csak egy most indult kispártnak lehet nevezni, az országgyűlési választáson sem vették fel az állami támogatást az induló jelöltek.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Farkas Norbert / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.