Belföld
Debrecen, 2016. december 11.
A végzett hallgatók eskütétele az Általános Orvostudományi Kar nyilvános ünnepi tanácsülésén a díszudvarban. A Debreceni Egyetemen megkezdõdött a diplomaosztó ünnepségek sorozata, ami 2017. február 10- ig tart. Ez idõ alatt tíz kar 1600 végzõs hallgatója kapja kézhez diplomáját ünnepi külsõségek mellett. 
MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Háromszor annyian mehetnek a jövőben Erasmusra

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2018. 05. 30. 14:58

A korábbi összeg kétszeresére, 30 milliárd euróra (9600 milliárd forintra) emelné az Erasmus program finanszírozását az Európai Bizottság (EB) a 2021-2027-es időszakra vonatkozó uniós költségvetési ciklusban - jelentették be szerdán Brüsszelben.
Korábban a témában:

A testület tájékoztatása szerint ebből 25,9 milliárd euró jutna az oktatás és a képzés területére, 3,1 milliárd az ifjúságpolitikára, 550 millió pedig a sportra.

Ez messze a legnagyobb növekedés a friss uniós költségvetési javaslat keretében előterjesztett projekteket tekintve

– hangsúlyozta Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportügyekért felelős biztos.

Hozzátette, a program hozzá fog járulni a fiatalok helyzetének javításához, az európai oktatási térség létrehozásához és az európai identitás megerősítéséhez.

A bizottság növelni kívánja a kedvezményezettek számát; a büdzsé megduplázásával becslések szerint csaknem 12 millió ember támogatása válik lehetővé 2021 es 2027 között.

A lehetőség a diákok mellett például a gyakornokok, az oktatók, a trénerek, az ifjúságsegítők, a sportedzők és a szakképzésben részt vevők előtt is nyitott. Ez a jelenlegi ciklusban regisztrált résztvevők számának háromszorosát jelenti. Emellett utazási tapasztalatokkal is erősítenék az európai identitást a DiscoverEU elnevezésű új kezdeményezéssel.

Fotó: Marjai János / 24.hu
Brüsszel bejelentette, negyedével csökkentené Magyarország uniós támogatását
Az Európai Bizottság 2021-től csökkentené a nagyobb gazdasági növekedést produkáló kelet- és közép-európai tagországoknak nyújtott támogatást.

A brüsszeli testület kiemelt hangsúlyt fektetne a jövőben az olyan tanulmányi területekre, mint a megújuló energia, az éghajlatváltozás, a környezetmérnökség, a mesterséges intelligencia és a formatervezés.

Mint írták, fontos cél a különböző társadalmi hátterű emberek bevonása és az erősebb kapcsolatok kiépítése a világ többi országával.

Tavaly volt a felsőoktatási csereprogram fennállásának 30. évfordulója. Indulása óta több mint 9 millióan vettek részt a programban. Több mint 5 millióan, köztük 3,3 millió diák részesült külföldi egyetemi oktatásban. A résztvevő országok száma időközben 11-ről 33-ra emelkedett, és 169 partnerország is csatlakozott hozzájuk.Az Európai Bizottság szerdán javaslatot tett arra is, hogy növeljék 1,85 milliárd euróra az európai kulturális és kreatív ágazatokat és audiovizuális alkotásokat támogató Kreatív Európa program költségvetését.

A keretköltségvetést és az új szabályokat a tagországok kormányait tömörítő tanácsnak és az Európai Parlamentnek is jóvá kell hagynia.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A male lioin mates with a female lion at zoo Hagenbeck in Hamburg, Germany, 24 September 2013. Photo:†Angelika Warmuth
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.